Hörte Brygga öppnar vinbar i stan

16:05 15 Mar 2018

Det blir hållbara europeiska viner och goda ostar när Hörte Brygga öppnar sin vinbar i Malmö. Hörtes restaurangchef Agnes Klintenberg kommer driva stället som hon hoppas blir en plats där grannar och stammisar känner sig som hemma. 

Emma Sjöstrand och Martin Sjöstrand öppnade Hörte Brygga 2013 och stället har sedan dess varit omåttligt populärt och välbesökt av såväl malmöbor som turister. I sommar är det dags för Hörte Bryggas stadssatsning som startas och ägs av Emma och Martin men som kommer drivas av Agnes Klintenberg.  

Agnes har tidigare varit restaurangchef på Hörte Brygga, har ett förflutet på vinbaren Ved Stranden i Köpenhamn och har även drivit krogen Från Tryne till Knorr tillsammans med Robin Eriksson. 

Hörtes vinbar som kommer öppna i juni kommer ligga på Tegelgårdsgatan på Gamla Väster. Namnet på stället blir ”Julie”, döpt efter en av trions favoritvinproducenter.  

– Det är en relativt liten lokal, så jag vet inte hur många sittplatser den kommer ha. Men det finns en fantastisk liten innergård som jag hoppas kommer locka gäster när vädret tillåter, berättar Agnes.

Fokus kommer givetvis ligga på vin, men variera från dag till dag, beroende på vad Agnes och Emma väljer ut. 
– Vi tycker det är viktigt att vinerna produceras så hållbart som möjligt, inga gifter och kemikalier. Jag har ju hittills nästan uteslutande jobbat med europeiska viner och framför allt franska och känner mig fortfarande inte klar med det.

– Emma har jobbat med vin längre och har en lite bredare erfarenhet och kunskap så det kommer bli jättekul att se kombinationen av det och vad vi kan lära varandra.

Agnes berättar att Julie inte kommer ha ett traditionellt restaurangkök. De varma rätterna kommer tillagas i ett rotisseri men mest blir det fokus på goda ostar. Bland annat kommer man jobba nära ostimportören Androuet vars ostar även kommer säljas i butiken. För ja, likt Hörte Brygga kommer även vinbaren ha en liten butiksdel.
– Ja gästerna kommer säkert känna igen sig om de varit på Hörte Brygga. De kommer känna igen vissa av producenterna så som Ådala gård och Skinkeriet. Grundtänket är ju också det samma i att råvara, människor och miljö är viktigt för oss. Men annars kommer det vara två ganska olika ställen tror jag. 

Vinbarer blir allt mer populärt, varför tror du att det är så?
– Jag tror att vinbarer och liknande krogar blir mer och mer poppis för fler och fler krogbesökare gillar att göra kortare, spontana krogbesök lite oftare. Det måste inte vara ett bokat, dukat bord med långmiddag på fredag- och lördagkvällar längre. Ett glas vin och en bit ost på en tisdag lockar fler och fler. Det tycker jag är grymt härligt och det är så jag själv gillar att gå på krogen. 

Vad kommer skilja er från andra vinbarer i stan?
– Jag hoppas också att det kommer bli ett ställe som inte riktigt finns i Malmö idag och det är ju alltid spännande. Jag tror att Julie kommer präglas och genomsyras av oss och de människor som jobbar med oss och besöker oss. Det kommer vara vad som gör stället. Det finns en hel del jättebra ställen i Malmö som jag gillar och inte vill efterlikna men som jag vill inspireras av. 

När Agnes pratar om stamgäster gör hon det med glöd och passion. Hon hoppas att det blir alla möjliga typer av människor.  
– Jag vill ha stamgäster som vill dricka lätta, josiga viner från någon udda producent i en region som en nästan aldrig hör talas om och de som vill dricka presige appelationer. De som vill lägga lite mindre pengar och de som vill lägga lite mer. De som gärna vill prata länge om smak, druvor, fat och teorier med mig och mina kollegor och de som bara vill ha något gott och umgås…

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!