Hornhuset vill utmana klubbbranschen och göra den mer inkluderande

15:01 26 Apr 2018

Pauline Högberg har sedan den 15 december förra året varit kulturchef på Hornhuset, och nu får hon sällskap av Rut Meyersson Afrell.

Vi har pratat med dem om klubbranschen efter #metoo, sommaren på Hornhuset och varför det blev just Rut som fick bli den som får göra Pauline sällskap.
För att jag tycker om Ruts energi, hon är charmig, organiserad, spelar bra musik och har framförallt koll på exakt all musik. Och då menar jag all musik. Vi har tre olika dansgolv med tre olika musikprofiler och då är det viktigt med den typ av kompetens. Sen kompletterar vi varandra på många plan, säger Pauline Högberg.

Hur kom ni i kontakt med varandra?
P: Via klubbisklubben som är sluten Facebookgrupp för kvinnor inom klubb-branschen, jag gillade hur hon jobbade med den gruppen, och till slut så bestämde vi oss för att tillsammans anordna en aw för att främja kvinnor inom branschen. Det var även då jag såg hur hon arbetar, hon är trevlig men har ändå skinn på näsan. Det behövs som dj och som bokare.

Vad kommer du ha för roll?
R: Min roll kommer att vara assisterande bokare, jag kommer sköta event och bokningar på samtliga våningar.

Hur kommer ni jobba ihop?
R:
Vi kommer jobba jättetätt, vi kanske är två personer men vi jobbar för ett och samma hus. Det är så otroligt skönt att kunna bolla med varandra. Det är flera olika genrer att hålla koll på och där kompletterar vi varandra, jag är hungrig i elektronisk musik men har också koll på hiphop i och med att jag började där.
P: Det är skönt att Rut går in och assisterar mig i bokningar nu när vi ökar på med aktiveringar, då kan vi även vara närvarande i hela huset under kvällarna. Jag kommer fortfarande vara huvudansvarig för bokningar, men vi kommer att jobba väldigt tätt.

På tal om att främja kvinnor, kan det vara så att ni är den enda klubben i Stockholm som enbart drivs av kvinnor?
P: Är det så, det kanske det är? Eller Yuc har också enbart kvinnliga nöjeschefer. 
R: Det är så sjukt.
P: En del av problematiken till att det finns så få kvinnliganattklubbschefer och bokare kan vara att många objektifieras och blir mer sedda som värdinnor på sina klibbar, än för sin passion för klubb och musik.
R: Ja, att vi vill få till en röd tråd. Vi lyssnar på allt innan vi bokar, vi vill att dom som kommer hit vet vilken kvalitet det är. Och då krävs det vi också vet det.

Har ni märkt någon skillnad efter #metoo?
P: Ja! Kvinnor hör numera av sig till varandra och erbjuder varandra spelningar trots att dom inte känner varandra. Vi har börjat backa varandra på ett helt annat sätt.
R: Verkligen, vi har blivit varandras starkaste och bästa verktyg.
P: Det är hög tid att vi utmanar klubbranschen och gör det inkluderande.

Jag får ibland en uppfattning av att män söker kvinnliga dj:s enbart för att dom vill se bra ut och gynna sig själva, hur ser ni på det?
P: Jag struntar faktiskt lite i det, bara att dom numera aktivt söker kvinnliga dj:s gör mig glad. Det är en bra början.

Hur kommer sommaren på Hornhuset att se ut?
P: Sommaren är fortfarande inte helt satt, men vi har ju Söders bästa takbar som är så sjukt personlig och mysig, tre uteserveringar, VM och så såklart midsommar med Miss Inga.

 
 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!