Hongkong i fokus under Asiatiska filmfestivalen

12:38 17 Sep 2023


På den 90-års jubilerande biografen Grand pågår till och med den 24 september höstupplagan av Asiatiska filmfestivalen, med fokus på det samtida Hongkongs filmlandskap. Stockholmspubliken får ta del av sex nya filmer som ingår i det curerade programmet Making Waves - Navigators of Hong Kong Cinema, framtaget i samarbete med Hong Kongs oberoende internationella filmfestival. 
Fyra unga regissörer kommer att finnas på plats för att prata om sina filmer i samband med visningarna. Festivalens koordinator Maria Razakamboly berättar mer om deras festivalpunkter:

skarmavbild_2023-09-17_kl._12.35.31.png

A Light Never Goes Out
22 september 18.00, Grand

Anastasia Tsangs långfilmsdebut är en hommage till metropolen Hongkong, en gång i tiden en ikonisk neonstad. Mei Heung - änka efter en av stadens kända neonkonstnärer gör allt för att återskapa en legendarisk skylt som har tagits ner. Följ med på en stämningsfull och intim filmisk färd in i Hongkongs vardagsliv och arkitektur.

Cyber Heist

23 september 17.30, Grand

En rolig och uppfinningsrik sci-fi thriller om den framgångsrika datasäkerhetsingenjören Chun som försöker stoppa spridningen av ett cybervirus. För att bevisa sin oskuld i en smutsig penningtvättshärva måste han stiga ner i darkwebs dunklaste vrår där nya faror väntar.Vital Sign 

24 september 14.30, GrandRegissören Cheuk Wan-chi är en av Hongkongs mest berömda standupkomiker och radioprofier och kommer till Stockholm för att presentera sin tredje långfilm. Ett gripande porträtt av Hongkongs arbetarvardag med fokus på ambulansföraren Jerry som gör vad han kan för att säkra en bättre framtid för sin dotter genom att skicka henne till Kanada.


A Guilty Conscience
24 september 17.20, Grand

Vi avslutar festivalen och Hongkongfokuset med Jack Ngs kriminalkomedi som blivit en enorm succé och drog en rekordstor publik på hemmaplan. Advokaten Adrian Lam misslyckas med att försvara en oskyldig kvinna som därför döms till fängelse för dråp. För att rätta till sitt misstag måste han våga konfrontera den välbärgade släkten Chung som står bakom brottet. 

 
Asiatiska filmfestivalen pågår till den 24 september 
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!