Foto: Märta Thisner

Hon sköter Filmfestivalens artistbokningar

16:23 15 Nov 2017

Kanske känner du igen Johanna Beckman från Skankaloss, Nobelberget eller Trädgården, nu kan du även hitta henne på Göteborg Filmfestivals kontor. 

Johanna Beckman är känd för sina utomordentliga, och en aning oväntade, artistbokningar. Till 2018 års filmfestival i Göteborg är det hon som sköter alla bokningar till så väl invigningsfesten som alla artister och dj:s som kommer synas under festivalens gång.  

Varför just Göteborgs Filmfestival?
- Jag blev tillfrågad av Emma Rygielski som är producent för Göteborg Film Festival om jag var intresserade av att jobba med musikinnehållet. Jag har alltid tyckt att filmfestivalen håller hög standard och har ett väldigt bra rykte, även deras fester har det bland artister så det kändes som ett roligt projekt. Det roligaste jag vet är att jobba med dramaturgin av en festival men även en kväll, hur man bygger ett bra program, så det kändes roligt att få göra det i ett annat sammanhang än jag gjort tidigare. 
 
Vad ser du mest fram emot?
- Jag ser mest framemot just det, att sätta själva dramaturgin och att få ihop ett bra och blandat program som känns spännande. Jag letar alltid efter något oväntat.  Något som kanske varken filmfestivalen eller besökarna hade förväntat sig men som de sen kommer älska. Men även något där alla ska känna sig mer hemma. Vi får se vad det blir och om jag hittar det. Jag hade något men som jag tyvärr fick nej på så nu gäller det att leta vidare. Men så är det alltid i det här jobbet. Besökarna ser inte alla nej som ligger bakom det som till slut blir, som oftast blir fantastiskt. Det som blir blir det rätta till slut ändå. 
 
Göteborg Filmfestival går av stapeln mellan den 26 januari och 5 februari. 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!