Hisingsskylten blir Summerburstskylten

Redaktion 07:00 1 Apr 2017

Live Nation Sweden och festivalen Summerburst säger sig nu göra verklighet av drömmen om en Hollywoodskylt på Ramberget.

Skylten ska placeras i nära höjd med bilvägen på berget, snett bakom och ovanför Keillers park. Den 8,7 meter höga pjäsen planeras att stå färdig innan den 2 juni 2017, i samband med att festivalen äger rum på Ullevi i Göteborg.

Bygglovsbeslutet godkändes den 27:e mars efter flera avslag från Stadsbyggnadskontoret i Göteborg. Live Nation och Summerburst har bland annat fått kompromissa med storleken på skylten i sin bygglovsansökan.
– Hollywoodskylten i Los Angeles mäter 13,6 m på höjden och målet var så klart att knäppa amerikanerna på näsan. Det har blivit många vändor och kompromisser i både storlek och material, men nu är vi väldigt glada för möjligheten att göra verklighet av skylten, säger Anna-Clara Olofsson som är marknadschef för Summerburst i ett pressmeddelande daterat den 1 april.

Det finns sedan tidigare ett stort engagemang bakom idén att bygga en Hollywoodskylt på Ramberget. Facebooksidan ”Hisingsskylten” har t.ex. över 10.000 likes, där göteborgare diskuterar ett förverkligande av drömmen om en Hisingsskylt. 

Du glömmer väl inte att följa Nöesguiden på Facebook?

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!