Hippast just nu: Kino

14:45 25 Nov 2009

Under Hagabion har det öppnat en fantastisk liten bar. Bar Kino. Den är det hippaste just nu. Jag stannade för att prata med en av initiativtagarna, Nils Hultkrantz.

Beskriv Kino för någon som inte har besökt er.
–Bar Kino är en liten, ofta trång och uselt möblerad källarbar i Viktoriahuset. Uteserveringen saknar både tak och värme. Helgkvällar är ljudnivån alldeles för hög och det finns ingen garderob. Det går inte att betala med kort och det finns bara en väldigt upptagen toalett.
Lysande. Vad var målet när ni öppnade Kino?
–Målet var egentligen att göra köket på Hagabions Café rättvisa. God mat bör ju kunna avnjutas med ett glas vin eller en god öl. Därför började vi för ganska länge sen jobba med att göra Hagabions Café till en fullvärdig restaurang. Under den segdragna processen dök Kino-lokalen upp i och med att kommunen renoverade källaren under kafét. Vi tänkte att det kan väl vara nice med en liten källarbar också. Och så fick det bli.
Vilket publik vänder ni er till, eller vilken är den typiska Kino-besökaren?
–Den typiska Kino-besökaren är sjukt less på ölhak som saknar berlinska övertoner. Det är en person som tycker det är värdelöst att behöva välja mellan antingen anspråkslöst öldrickande i barmiljö eller flärdfull urban klubbkväll. Vi vänder oss naturligtvis till alla, men favoriserar personer som uppskattar vår mat och/eller har överseende med alla våra brister.
Vilken händelse har varit den roligaste hittills under Kinos korta historia?
–Första kvällen var tveklöst komisk. Inget funkade. Inget var färdigt. Vi sprutmålade taket tidigare samma dag och bardisken sågades till av en upphittad plywoodskiva. Ölen tog slut direkt, även de varma display-flaskorna.
Vart går ni själva när ni går ut?
–Oftast runt, runt i cirklar för att tillslut ändå hamna helt fel.
Berätta vad göteborgarna kan vänta sig av Kino under hösten?
–Förhoppningsvis kommer det kunna hända en hel del. Teman som säkerligen återkommer under hösten och vintern är tysk torsdag, frapperande fredag samt löklördag. Men man vet aldrig. Vår metod är att jobba med alla möjliga projekt, planer och förbättringar på samma gång. Vår teori är att metoden förr eller senare leder till ett paradisiskt tillstånd med vattenfall och fågelsång. Kanske är det rimligt att tänka sig att vi åtminstone lyckas undvika ett platt fall. Vi jobbar extra mycket med det mesta just nu faktiskt. Om någon som läser detta vet hur man gör för att få lov att bygga ett överdådigt tak till sin uteservering: hör gärna av er.

Bar Kino ligger under Hagabion.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.