En bild från gamla DoMa rummet.

Hemmakrogen DoMa slår upp portarna på Nybrogatan

Rickard Tollstoy 11:54 5 Feb 2020

Samboparet Dorotea Malmegård och Viktor Lejon har i flera år drivit DoMa som cateringföretag och hemmakrog. Idag slår de upp portarna till sin alldeles egna lokal på Nybrogatan 48.

2014 lämnade Dorotea Malmegård och Viktor Lejon sina positioner som konditorchef respektive kökschef på Operakällaren i Stockholm, men passionen för matlagning gav sig fortfarande tillkänna. För att stilla begäret började krogparet två veckor senare välkomna sina första gäster hem till sig för en opretentiös brunch på Alla hjärtans dag. De gjorde sitt eget matbord bokningsbart för familj och vänner och satte till en början upp sex stycken datum. Redan efter tio minuter var samtliga datum bokade. Helgerna blev snabbt uppbokade i månader framöver och snart hade de även middagssittningar runt matbordet nästan veckans alla dagar. 

När den förstfödde sonen kom med storken var de nyblivna föräldrarna tvungna att i viss mån återta sitt hem och började istället catera mat och leta en lokal för den familjära restaurangverksamheten. Viktor började snickra bord av spillbitar från vinlådor och grotta ned sig i odling. Idag har paret en odling på Ingarö där de producerar sina egna grödor. Mitt i byggmöten och planering kom storken med ännu en liten son. De bägge sönerna har fått sitta med på möten och byggkaos. 

Idag slår de upp portarna för sin alldeles egna hemtrevliga restaurang DoMa på Nybrogatan 48, beläget på bottenplan i samma hus de bor i. Deras bokstavligt talat förlängda hem pryds av hemsnickrade bord och konst nedburen direkt ifrån deras vardagsrumsväggar. 

Dorotea och Viktor medger själva att gästerna nog kommer att märka av två unga lintottar som rör sig vant i restaruangen. Som en rysk gäst en gång påpekade under en middag betyder doma just hemma på ryska. 

Hemma är där hjärtat finns. Doroteas och Viktors hjärtan är tapetserade över väggarna på DoMas väggar, och paret hälsar hjärtligt välkomna hem till dem på Nybrogatan 48.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!