Hela dagen lång firar Göteborg 400 år

09:29 25 May 2023

En av Sveriges största gatufestivaler är tillbaka med besked. 

Den folkkära tillställningen Hela dagen lång är tillbaka på Andra och Tredje Långgatan lördagen den 3 juni. Precis som tidigare år kommer dessa gator att fyllas av musik, mat och dans hela dagen. Detta år sammanfaller firandet dessutom med stadens 400-årskalas. 

Arrangemanget är ideellt och genomförs utan varesig vinstintresse eller sponsring. Grundaren Damon Navandi har emellertid upplevt den senare tiden att det finns krafter som arbetar emot festivalens existens. Han menar att det har blivit alltmer problematiskt att erhålla tillstånd för densamma.  
– Det ironiska är att allt detta startade för min stora kärlek för gatufestivaler, och när Andra Långdagen tyvärr lade ner ville jag absolut inte vara utan dans och musik som fyllde lången och invigde sommaren. Helt gratis på det dessutom! Fast nu står jag ju där - nykter, ansvarsfull och dirigerar trafik i ful gul väst och ser på när traditionen fortsätter. Jag kan ändå inte undvika att se det komiska i det. 

Vem som helst som känner sig manad är välkommen att bidra med matförsäljning, loppisbord, dansarrangemang eller liknande. Damon Navandi uppmuntrar ett tänkande utanför boxen. 
– Ett år hade vi ett gäng mellanstadieelever som satte upp fiskdamm och tjänade ihop en klassresa, detta sida vid sida av ett rejv-tält, minst sagt succé! Sånt är underbart att vara med om. 

Mer om eventet hittar du på arrangemangets instagramkonto @heladagenlang.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2023.

0 Kommentera