Hasselssons öppnar macklucka

11:38 3 Mar 2023

Gänget bakom Hasselssons i Majorna, matluckan som serverar frasig fish ’n’ chips, vinkokta blåmusslor och annan västkustinspirerad snabbmat, öppnar macklucka. Nu är det en desto mer centralt belägen plats som gäller och ett lite annat koncept.
– Mackluckan ligger inne i Stora Saluhallen, precis vid KG:s, och är i princip bara en hål i väggen som består av en kyldisk, en salamander och en skärmaskin. Väldigt enkelt, alltid färskt och bara take away. Lite New York style, förklarar delägaren Adam Axelsson.

Hasselssons har tidigare gjort sig ett kända för att servera fisk och skaldjur i olika former, men i mackluckan är konceptet lite annorlunda, även om den trogne besökaren fortfarande kommer att känna sig hemma.
– Man kommer känna igen sig i stylen och vårt sätt att laga mat. Det är rena smaker och viss topping är den samma, typ som vår goda Italienska hårdost. Sen går det fortfarande i samma Hasselssonsanda, men blir inte ett renodlat fiskkonceptet på samma sätt.

Det kommer att finnas ett antal olika mackor att välja mellan. Några permanenta och en ambulerande.
– Vi kommer att servera fyra stabila grundmackor. En Ruben, en auberginemacka, en med tunt skuren mortadella samt en med vår egen Skärhamnsröra. Utöver det så blir det en ”veckans” som varierar och är lite sköjig av sig, berättar Adam. Ration bröd/innehåll är till fördel för innehållet, det är viktigt, fortsätter han.

Brödet bakas av Aras bageri i Krokslätt och är ett tunt och krispigt bröd toppat med sesamfrön. 
– Vi har sålt rätt bra hitintills så Anoush får jobba hårt nu! säger Adam småskrattandes.

Om luckan blir permanent återstår att se, men till en början håller den åtminstone öppet fram till sommaren.
– Vi börjar som en pop-up i tre månader nu, så får vi ta det därifrån. Det är väldigt öppet hur framtiden kommer att se ut. Kanske fortsätter vi här, eller så kör vi på samma grej fast någon annanstans, avslutar Adam.

Mackluckan håller öppet tisdag-torsdag 11-16 samt fredag och lördag mellan 11-17. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.