Bild från Nöjesguidens Malmöpris 2017.

Här är vinnarna av Nöjesguidens Malmöpris 2018

21:30 2 Feb 2019

På lördagen delades Malmöpriset ut under festliga former på Malmö Börshus. Här är vinnarna.

Klubb: Black Box Disco Club
När Black Box Disco Club dyker upp i Inkonst program så vet man att både den aktuella kvällen och dagen efter ska rödmarkeras. Det är inte ofta som portarna till den euforiska källaren öppnas men när de väl gör det är det värt väntan.

Media: Leslie Brinner av Stefan Berg
I närmare 15 år har Stefan Berg följt Leslie Tay. Att uppföljaren, och den avslutande delen, av hans dokumentärserie om killen som ville bli något skulle bli utomordentligt bra var det få som inte höll med om. Desto färre var det nog som visste att den skulle bli så här bra.   

Konst: Konstkvinnor
Med kvinnan och den ickebinära i fokus har detta Instagramkonto visat de som oftas verkar i det dolda inom den komplicerade konstsfären. De blandar högt och lågt, nytt och gammalt och även känt med okänt.  

Musik: Ozzy
Han tappade bort sitt album men kom tillbaka starkare än någonsin. Rosengårds nya stolthet, Ozzy, satte Malmörappen på kartan igen och buzzen blev självklart total.

Scen: Dilan & Moa
Vare sig det är på scen eller TV spelar ingen roll för humorduon Dilan och Moa, de levererar i vilket fall som helst! Under 2018 tog de SVTplay:s tråkiga utbud med storm och levererade en sitcom med fäste i ett fiktivt Malmö som är väldigt likt det verkliga Malmö.

Mode: Hi On Life
Såklart var det på Berlins modevecka som Malin Buscks märke Hi On Life blev uppmärksammat. Det är till lika delar underground som stjärnglans och om du inte blir hänförd ska du nog flytta ut på landet.

Krog: Riket
Här bjuds gästerna in till ett hemtrevligt rike, där den lokala bondens grönsaker varvas med naturviner och gott sällskap. Med sin brokiga men ack så bra meny har Riket blivit ett namn på alla malmöiters läppar sedan de slog upp portarna för cirka ett år sedan.

Nöjesförbättrare: So&Such
De arrangerar svarta och vita klubbar, intressanta musiksamtal och får några av Sveriges bästa artister att lämna sina städer för att besöka just dem i Malmö. Utan So&such hade antagligen Malmö varit lite gråare, lite tråkigare och en aning dystrare - allt de sätter fingret på verkar bli till guld.

Galan leddes av Malmös egna Daniel "Dallas" Claps. Här hittar du samtliga nominerade

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!