Här är vinnarna av Nöjesguidens Göteborgspris 2018

Redaktion 22:00 11 Jan 2019

På fredagkvällen delades Nöjesguidens ärofyllda Göteborgspris ut. Här är årets vinnare.

Musik:
 Sarah Klang
Debutalbumet Love In The Milky Way har tokhyllats precis som hennes fantastiska framträdanden runt om i Sverige. Hon må vara "the saddest girl in Sweden" men hon gör resten av oss väldigt lyckliga med sin musik i alla fall!

Konst: Josefin Eklund
Med neonkonst som sin specialitet har Josefins skapelser bokstavligen lyst upp vårt 2018. Hon har deltagit i årets upplaga av konstprojektet ArtMadeThis och gjort ett samarbete med Google, så man kan väl säga att hon skiner starkare än neon inom konstvärlden just nu.

Teater & scen: Danskompaniet Spinn
I Spinns otroligt begåvade uppsättning dansare hittar vi personer med alla typer av kroppar. I år vill vi lyfta dessa eldsjälar i Sveriges mest integrerade danskompani, som för varje föreställning arbetar för en mer inkluderande scenkonst.

Media: Ortens röster
Aisha Ali och Ramla Abdullahi som står bakom Instagramkontot Ortens röster har vänt på medielogiken. Genom att visa upp det positiva i Göteborgs förorter till skillnad från mycket annan rapportering har de skapat en plattform som inspirerat, stöttat och belyst livet i förorten på ett viktigt och vackert sätt.

Krog: Wine Mechanics
Vinfantaster och finsmakare har sedan öppningen av Wine Mechanics vallfärdat till Gamlestan, vilket är lätt att förstå. Här tillverkas det vin med kärlek, lagas mat med passion och bjuds på en fantastiskt härlig stämning.

Klubb: True Love
Powerballader brukar inte vara ett vanligt inslag under en klubbvistelse, om man inte är på True Love det vill säga. Inne på Auktionsverket Kulturarena har det spelats sjunga-med vänliga klassiker som gjort varenda besökare hes dagen efter. True Love har bjudit in till kvällar som sent ska glömmas.

Kafé: Le gbg
Detta kryp-in på Risåsgatan har blivit omåttligt populärt sedan öppningen i somras. Här samsas tropiska, omsorgsfullt utsmyckade bowls och smoothies med dekadenta pannkakor. Kombinationen har lockat otroligt många mobilkameror till det lilla kaféet.

Nöjesförbättrare: Statement Festival
Emma Knyckares festival i Frihamnen i somras skapade en frizon för sina besökare. Stämningen var stark, trygg men framförallt rolig när de med fullspäckat schema intog Göteborgs hamn. Ett initiativ som betydde så mycket för så många.

Bar: Unity Jazz
Jazzbaren med det lilla extra! På Kyrkogatan har vi förälskat oss i jazzens fria och vackra värld så väl som i den goa stämningen.

Mode: Anna Lidström
Anna är influencern som får oss att konsumera snyggare, smartare och mer miljövänligt. Hennes fashionabla budskap går hand i hand med årets julklapp, det återvunna plagget, och under 2018 fick hon utmärkelsen som Årets secondhand profil av Erikshjälpen.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!