Här är vinnarna av Malmöpriset 2022

16:35 24 Feb 2023

Det blev en hejdundrade gala när Nöjesguidenpriset delades ut på Radisson Blu i Malmö. Efter att allt var sagt och gjort hade nedanstående nominerade förvandlats till kvällens vinnare.

BAR

AVA Vinbar
"Något Malmö har gott om är kvarterskrogar och Karlskronaplan har nog den bästa av dem alla. I den enkla men trevliga lokalen blandas vinintresserade rävar med nyfikna nybörjare. Tröskeln är låg, vinet är gott och likaså den korta men ack så underbara menyn."

KLUBB

Malmö FAM
"Med 54 bokade akter under 2022 har Malmö FAM lyckats skapa en ny scen för unga aspirerande artister. Trots det stora fokuset på musiken så inkluderas andra konstformer och inte allt för sällan är det fullt hus när de bjuder till fest. Malmö FAM är numera ett namn på många malmöiters läppar."

KONST

Ikram Abdulkadir
"Ikram Abdulkadirs verk finns representerade i några av Sveriges största konstsamlingar. Med kameran i högsta hugg porträtterar hon såväl stadslivet som det svenska herrlandslaget, människor sin närhet och inte minst ett Malmö många av oss kallar sitt hem."

KROG

Mygel
"Har du sett de något malplacerade människorna som vandrar över frihamnsviadukten med målinriktade steg? Vi kan nästan sätta pengar på att de varit på väg till Mygel. Med varsamma men säkra händer bjuds det här på vackra men ack så smakrika rätter. Ingen blev gladare än vi när de även annonserade att de skulle börja servera under kvällstid."

LITTERATUR

Amanda Romare - Halva Malmö består av killar som dumpat mig
"Om Bridget Jones dagbok var lite deppigare och Girls hade varit lite mindre destruktiv, då hade de varit nästan lika träffsäkra som Amanda Romares debutroman. Igenkänningsfaktorn i hennes beskrivning av Tinderlivet är maximal och det är vi uppenbarligen inte ensamma om att tycka. En Malmösnackis. "

MEDIA

Stormens utveckling
"Sällan har en samtidskommenterande podcast med Ola Söderholm där återkommande gäster är Liv Strömquist och Jonatan Unge under så lång tid kommenterat samtiden så träffande som i Stormens utveckling."

MODE

Pampas
"Färgskalan är glad, kläderna är “made-to-order” och handgjorda. Pampas är ett modigt, nytänkande och inkluderande modeföretag signerat Linnea Samia Khalil med en affärsmodell som lockar till hållbart beteende i en bransch som befinner sig i stor omställning."

MUSIK

Bella Leonette
"Bella Leonettes musik tar avstamp i soulen och sträcker sig över jazz, spoken word och  r&b. Hennes senaste släpp Bort men hem är både ett vackert album och en bok med låttexter som är värda att läsas som fristående alster."

SCEN

Lilith Performance
"En lokal klädd från golv till tak i mjöl, en köttfärgad och överdimensionerad blåsa och rebellisk individualism - det är början på några av presentationerna för de olika perfomanceakter som Lilith har gett oss det senaste året. Denna perfomancestudios samlade produktionen visar på högklassig scenkonst!"

NÖJESFÖRBÄTTRARE

Cowgirl Gallery
"Selma Modéer Wiking har med sitt Cowgirl Gallery bjudit på kaffe, fika, konst, gratis wifi, musik, film - ja, listan kan göras lång men framförallt lyfter hon lokala konstnärer och musiker och ger dem en scen att uttrycka sig på. Hos Selma är alla välkomna, om än bara för en kaffe."

 

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!