Här är finalisterna i Sveriges bästa Gin & Tonic 2022

Redaktion 08:55 18 Aug 2022

Tre professionella bartenders och tre passionerade hemmamixare kommer att göra upp i finalen på Haymarket i Stockholm den 4 september.

I år firar tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic sju år. Den arrangeras av Schweppes tillsammans med Nöjesguiden för att hylla den klassiska drinken och under finalen bedöms smak, kreativitet, teknik och lojalitet till originalreceptet. 

Tävlingen avgörs i två kategorier, bartenders respektive hemmamixare, och en vinnare i respektive kategori koras. Guldmedaljörerna vinner äran samt varsin resa för två till Amsterdam för en masterclass i mixologi.

Finalen går av stapeln söndagen den 4 september klockan 13:00 på Haymarket by Scandic i Stockholm och är öppen för allmänheten. Samtliga bartenders finaldrinkar kommer att serveras i baren. För att säkra din plats, osa här.

Samtliga finalister: Bartenders

Alicia Ljung, 24 år från Gotlandbartender på Lindgårdens Värdshus
’’Smak av Gotland’’ bjuder på bitter havtorn, blommig hantverksgin smaksatt med gotländskt häggblomster och läskande limetonic. En GT som hyllar den gåtfulla gotländska floran.

Anton Petersson, 26 år från Kalmar, bartender på Kalmar Kött och Bar
”Flower Blush GT” bjuder på ljuv lavendel, pepprig tonic och rosa gin med smaknoter av jordgubbar och ros. Det hela sveps in i ett moln av rosvatten. Som att dricka den skönaste av buketter.

Roberto Escobar Rodriguez, 31 år från Solna, bartender på La Boca Doce
“La Verde” bjuder på ananas, grönt te och melon i porlande limetonic, perfekt avvägt mot en örtig boliviansk gin. En GT som låter oss resa till den sydamerikanska regnskogen!

Samtliga finalister: Hemmamixare

Markus Holmberg, 34 år från Löddeköpinge, Lastbilschaufför
”Violet Breeze GT” bjuder på förförisk viol samt gin med toner av muskot, svartpeppar och citrus som balanseras fint av pepprig tonic. En GT som för tankarna till en fuktig vårkväll i trädgården där luktviolerna står stolt ur gräsmattan.

Mårten Noréus, 45 år från Holmsund, Lärare
”Ginga GT” bjuder på syrlig lingondricka, gin och sting från rosépeppartonic. Härligheten toppas av ett fluffigt skum. En GT som tar oss på en vandring bland lingonris och snötäckta fjälltoppar.

Shankar Bolvardi, 47 år från Västra Frölunda, Försäljare
”Misty Forest GT” bjuder på fräsch gurka, kryddig rosépeppar och lime. En GT lika frisk och edgy som ett vinterbad. 

Läs mer om tävlingen på drinkgeneratorn.se.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Ilse Grøn Krog

Inklämt på långsidan av biografen Kaparen, vid Stigbergstorget, vätter krogen med uteservering mot Sjöfartsmuseets uppdaterade förträdgård.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!