Här är filmprogrammet för Way Out West

Redaktion 19:12 26 Jul 2022

Bland annat visas Erika Wassermans långfilmsdebut Året jag slutade prestera och började onanera

Genom åren har hundratals filmer visats i Slottsskogen, på Hagabion och andra biografer runt om i Göteborg som en del av Way Out West. Under de senaste två åren när festivalen varit inställd har det istället arrangerats digitala filmfestivaler, men nu är de fysiska visningarna tillbaka.
– Way Out Wests filmsektion har blivit en självklar del av Sveriges film- och TV-värld, med premiärer av höstens mest efterlängtade titlar. Vi är superglada att återigen kunna erbjuda en mötesplats för filmskapare och publik, säger Svante Tidholm, projektledare för Way Out West Film.

Bland årets höjdpunkter finns bland annat premiärvisningen av säsong två av Netflix-succén Snabba Cash, en ny TV-serie från SVT samt en rad premiärvisningar av svenska och internationella filmer och dokumentärer.

I den andra säsongen av SVT:s serie Tunna Blå Linjen utökas persongalleriet till viss del samtidigt som huvudfrågan kvarstår. Kan man förbli en hel människa om man i sitt jobb dagligen möter utsatthet, smärta, våld och hat? 

Stammisar av Måns Nyman följer vi Stockholmare på jakt efter kärlek och autenticitet en varm sommarnatt, och bland skådespelarna finns såväl detta nummers omslagsperson Carla Sehn som  Joel Spira och Sofia Kappel tillsammans med gäster från Sveriges hiphopelit. 

Festivalen visar också Erika Wassermans långfilmsdebut Året jag slutade prestera och började onanera där stjärnan Katia Winter spelar karriäristen Hanna som får sparken och måste omvärdera sitt liv, bland annat med hjälp av onani.

Bland de många dokumentärer som visas på årets festival ryms bland andra Fire of Love om kärleksparet som levde för att utforska vulkaner, Sirens om mellanösterns första och bästa kvinnliga dödsmetalband och Oscarsvinnaren Summer of Soul av Questlove som handlar om Harlem Cultural Festival 1969. Festivalen premiärvisar också Alfons - bit för bit som porträtterar barnboksförfattaren Gunilla Bergström och hennes skapelse Alfons Åberg.

I år återkommer också kortfilmsprogrammet med sex nya kortfilmer och musikvideos. Maceo Frost premiärvisar kortfilmen ZIGIDI från sitt nya projekt där artisten Robin Nazari rappar på kurdiska, och Amiin Madar visar sin nya film Miski & Bianca om vänskap och kvinnors utmaningar i kampsportsvärlden.

Way Out West Film är landets tredje största filmfestival, och står årligen för runt ett fyrtiotal visningar i och omkring Göteborg.

Hela programmet finns på wayoutwest.se/film-program.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!