Fricky, foto: Eric Pousette.

Här är artisterna till Hudikkalaset 2021

Redaktion 08:55 4 Jun 2021

Hudikkalaset 2021 kommer att arrangeras 29 till 31 juli i folkparken Köpmanberget, platsen där allting började 2010. Nu presenteras de första akterna.

Sommaren 2020 var det tänkt att Hudikkalaset skulle fira elva år, men en pandemi kom i vägen för festivalen som med 16 000 besökare har vuxit till att bli en av Sveriges största. Tidigare i veckan gick arrangörerna ut med att de i år kommer att vägra ställa in sommarens festival, utan istället genomföra den i mindre skala under tre dagar i rad.

Biljetterna till Hudikkalaset 2021 släpps måndagen den 7 juni kl 10.00 men redan dagen innan kommer de som hade biljetter till fjolårets inställda festival att kunna köpa biljetter före alla andra. Biljetterna kostar 595 kronor och inledningsvis släpps 500 biljetter till varje kväll. 

Arrangörerna öppnar emellertid också för att det kan komma att bli fler dagar än tre, kanske till och med hela sommaren. 

Går proppen ur nu? 
– Vi tror det! Vi har väntat på detta sedan i vintras och vägrat sluta tro på sommaren, säger festivalgeneralen Erik Ohlsson och fortsätter.
– De senaste dagarna har solen i kombination med lättade restriktioner och rapporter om minskad smittspridning gjort att vi tror på en sommar som går till historien. Kosläpp efter en utebliven sommar 2020 och en vinter i karantän. 

Berätta om upplägget för årets festival, det låter lite som att ni går tillbaka till rötterna? 
– Vi har anpassat oss efter rådande läge och kommer att ha en sittande publik på max 1 000 per dag om vi får, plus att vi kommer sända hela festivalen digitalt. Det är sjukt kul att få möjlighet att ha besökare med fokus på innehållet under hela festivalen. Det går liksom inte att gå till en VIP och missa massa artister, eller hänga kvar vid scen 1 och missa den där supertalangen alla pratade om efter festivalen på scen  2. Alla sitter på sin plats vilket sätter extra krav på innehåll och program, vilket känns sjukt inspirerande. 

Det är många som har valt att behålla sina biljetter från förra årets festival och som således får förtur till biljetterna. Kommer det ens att vara möjligt att få tag på biljetter till sommarens arrangemang?
– Det enkla svaret är att vi inte vet. Det känns dock viktigt att premiera de som stannat kvar sen 2020, utan dem hade vi haft svårare att övervintra genom krisen, så vi är dem evigt tacksamma.  

I samband med att att restriktionerna lättade öppnade ni även för att det kan komma att bli fler dagar än tre. Hur många pratar vi om?
– Hur lång är en sommar?  

Vilka artister är bokade hittills?
– Fricky, Markus Krunegård, Nadja Evelina, Broder John, Tomas Andersson Wij och Engmans Kapell.

Ni anordnar som vanligt även spelningar Ystegårn i Hillsta, men också på Kalfjället i Tänndalen denna sommar. Varför göra det enkelt för sig? 
– Exakt! Förra året gjorde vi dock 15 festivaler mitt under brinnande pandemi, varav Woodland var Sveriges kanske dyraste festival genom tiderna. Ur det perspektivet känns detta ändå hanterbart. 

Spelschema Hudikkalaset 2021
Torsdag 29 juli: Fricky, Broder John
Fredag 30 juli: Markus Krunegård, Nadja Evelina 
Lördag 31 juli: Engmans Kapell, Tomas Andersson Wij
Fler artister tillkommer

Läs även: Det blir ett Hudikkalas 2021.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!