Här är alla kockar i Kockarnas kamp 2020

15:20 1 Sep 2020

Inför årets säsong av det omåttligt populära programmet Kockarnas kamp utlovar produktionen mer blod, svett och tårar än någonsin tidigare.

Den nionde säsongen av Kockarnas kamp är här, och startfältet innehåller såväl stjärnkockar som kokboksförfattare och en far-och-son-duo. Precis som tidigare år programleds årets säsong av Pär Lernström.
- Den här säsongen visar tydligt att Kockarnas Kamp, för kockarna själva, verkligen är så mycket mer än ett TV-program. I år har vi deltagare som tagit träningen inför resan till Österlen till helt nya nivåer. Men också nya nivåer av nervositet när de har klivit in i ladan för tävlingarna, säger Pär Lernström.

Totalt åtta proffskockar möts som brukligt upp på Tosterups gård i Skåne för att tävla i grenar som kräver både snabbhet, yrkesskicklighet och tävlingsnerver. Två månader senare står en ensam segrare kvar och kan titulera sig vinnare av Kockarnas kamp 2020. Programmet sänds på tisdagar klockan 21 i TV4 samt på C More. 

Kockarnas kamp har premiär den 22 september.  

Här är alla kockar som gör upp i årets säsong 

 

Florencia Abella
Florencia Abella lade grunden för sin professionella kockkarriär på den ikoniska stjärnkrogen El Bulli utanför Barcelona. Efter det följde några år på ett antal stjärnkrogar i Spanien och Dubai, där hon även träffade sin svenske man som hon 2010 följde med till Sverige. Efter en längre session på den nu nedlagda stjärnkrogen Esperanto jobbar Florencia idag som köksmästare på enstjärniga restaurang Ekstedts.

Jonas Lagerström
Stjärnkocken Jonas Lagerström har också varit medlem i Svenska Kocklandslaget och tävlat ett flertal gånger i både Årets kock och Bocuse D’or. I februari i år fick hans egen restaurang Etolie en stjärna i Guide Michelin.

Nicolina Karlsson
Nässjöbördiga Nicolina har en kockutbildning från Grythyttans Restaurangskola på sitt cv. Sedan dess har hon bland annat arbetat på Bloom in the park i Malmö, men de senaste två åren har hon tillbringat som köksmästare på MJ´s i Malmö. 

Roland Persson
Pappa Roland drev Franska Matsalen på Grand Hotel under många år. Han var också med i Svenska Kocklandslaget under tio års och vann den prestigefyllda titeln Årets kock 1990. Roland är pappa till Magnus Persson som också är med i årets startfält.

Magnus Persson
Sonen och den flertaliga Årets kock-finalisten Magnus har jobbat på ett antal profilerade svenska restauranger som Hillenberg, Franska matsalen och Långbro värdshus. I dag jobbar han som köksmästare på Broms.

David Enmark
Hemmakocken David har sedan tio år drivit David@home i familjens hus på Tranholmen. Han startade emellertid sin karriär med att jobba under köksmästaren Karl Heinz Krücken på Ulriksdals värdshus och har även hunnit med att starta upp alla restauranger i Quality Hotel Friends.

Siri Barje
Kokboksförfattaren och TV-kocken Siri Barje är utbildad vid Grythyttans Restaurangskola och har hunnit med att jobba på bland annat Esperanto och Shibumi i Stockholm. Hon har också drivit en vegetarisk sommarkrog på Öland. Idag har hon ett stort instagramkonto där hon delar med sig av recept och sin matfilosofi.

Alexander Sjögren
Smålänningen Alexander Sjögren kommer från Oskarshamn där han också lade grunden till sin karriär. Efter några år runt om i Sverige och England kom Alexander 2006 till Skåne och tidigare Kockarnas kamp-deltagaren Anders Vendels restauranger. Idag driver han den egna finkrogen Mutantur i Malmö.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!