Det vinnande bidraget i Schweppes sommartävling är utsett.
På grund av givna anledningar blev årets upplaga av Sveriges Bästa Gin & Tonic lagd på is. Istället ersattes tävlingen med en digital version för hemmamixare. Utmaningen var att skapa en sommardrink med minst tre ingredienser, varav en skulle vara från Schweppes sortiment.
En jury bestående av David Kringlund, dryckesinspiratör och youtuber, Pelle Tamleht, Chefredaktör på Nöjesguiden och Candi Jennings, Brand Ambassador för Schweppes i Sverige, utsåg därefter fem finalrecept, varefter svenska folket fick rösta på sin favorit.
Drinken som blev framröstad till årets sommardrink har det fyndiga namnet Currant(ly) (g)in isolation och är en frisk blandning av smaker från röda vinbär, hallon, gin och Aperol. Bakom receptet står Henrik Söderström, som hämtat inspiration från sin barndoms Norrland.
– Sommar för mig är hallon och röda vinbär, smaker som påminner mig om när jag som liten vandrade runt och njöt av bären på ängarna, och i trädgården i mitt föräldrahem i Obbola, utanför Umeå.
Currant(ly) (g)in isolation av Henrik Söderström
Glas: större vinglas
Ingredienser:
Is, Färska hallon, 5 cl Whitley Neill Gin, 2,5 cl halloninfuserad Aperol, 3 cl färskpressad citronjuice, 2 cl sockerlag på röda vinbär, 1 sked lime & myntagranité, 10 cl Schweppes Premium Mixers Tonic & Twist of Lime
Gör så här
Placera en stor isbit i en shaker. Mät upp och häll i alla ingredienser förutom granité och tonic. Skaka och häll upp blandningen i isfyllda vinglas. Toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Twist of Lime. Lägg granité i glasets öppning och placera ut färska hallon.