Han blir ny nöjeschef på Lounge(s)

11:43 25 Nov 2021

Frida Haglund lämnar Lounge(s). Och det är ingen mindre än Oliver Strige som tar över den ärofyllda rollen som nöjeschef. Vi har pratat med Frida och Oliver om tiden som varit och tiden som kommer. 

Tiden på Lounge(s) börjar leda mot sitt slut, hur känns det? 
Frida: Vemodigt, såklart. Jag var bara 20 år när jag började på Lounge(s), så att göra hela resan till att bli nöjeschef har varit väldigt häftigt. Trots vemodet känns det helt rätt att få komma över som marketing manager till en annan nyckelspelare i Göteborgs kulturliv: Broadway & Sons och Casatlantic.

Vad är ditt bästa minne från dessa år?
F: Jag blir inte starstruck lätt, men när Ellen Fjæstad från Eva & Adam traskade in genom dörren på Lounge(s) tappade jag det helt. När jag tänker efter är jag inte ens säker på att det var hon, men det man inte vet har man inte ont av. Sen tror det är förbjudet att inte säga Way out West här också. Dagsfesten på lördagen är lika sanslös varje gång. Känns nästan omöjligt att ha så kul.

Du tar över stafettpinnen hur känns det?
Oliver: Lounge(s) har ju alltid varit min favoritklubb i Göteborg. Det gör ju det hela helt otroligt såklart. Rolig kuriosa är att jag hade Lounge(s)-merch på mig första kvällen på en konkurrerande klubb när jag började jobba där . Det var semiuppskattat.

Att du är bra på att festa är ingen hemlighet, vad gör en fulländad klubbkväll?
O: Alla som har varit på Lounge(s) och i Lemon Bar vet. Det är hetsigt. Med en gin och tonic i handen såklart. 

Oliver kommer dock inte att styra skeppet helt på egen hand. Alexander Girvan är ett välbekant ansikte för Lounge(s) frekventa besökare, och lämnar inte sin plats. 

Kommer det bli några markanta ändringar på Lounge(s)? 
O: Nej. Inga markanta förändringar förutom mina käkar… Lounge(s) står ju sig otroligt starkt på marknaden just nu så mitt jobb tillsammans med Alexander är att försöka styra skeppet i den kurs Frida och han satt oss i.

Många tycker att Göteborg är en roligare feststad än exempelvis Stockholm, vad tror ni det beror på? 
O: Jag tror det beror på att i Göteborg har vi inte så mycket fasad. Vi är goa och glada och det är ju det enda som behövs för att skapa en bra stämning oavsett på klubb eller inte. 

Och slutligen det alla undrar, kommer du någonsin låta håret växa ut?
O: Näe… näe, jag tror faktiskt inte det! Näe…

Oliver Strige tar över som nöjeschef 3 december.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!