Hallwylska Museet blir med bar

21:10 23 Apr 2015

Från och med slutet av maj får Hallwylska Museets berömda innergård för första gången någonsin en permanent kafé- och barverksamhet. 

Det är Robert Hållstrand (som bland annat driver Rose och Fou) som ligger bakom satsningen som kommer att ha öppet för allmänheten 10–02 alla dagar i veckan. Han är dock noga med att påpeka att det inte kommer att vara någon nattklubb.

– Vi kommer att DJ:s som spelar flera dagar i veckan, men det är mer en bar med musik än en klubb. Tanken är att våra gäster ska kunna sitta och njuta av sommaren på Stockholms vackraste innergård. Dessutom kommer vi att ha en mindre uteservering mot Hamngatan där solen skiner hela dagarna.

Hur kommer verksamheten att samspela med muséets?
– Vi kommer att hålla öppet hus i muséet under premiären, och både menyer och vinlistor är inspirerade av historiken som finns i byggnaden. Sedan kommer vi att vara musèets egna kafé för alla deras besökare. I planen finns också att anordna mindre konserter under veckosluten.

Utöver detta har inspiration till möbler och interiör hämtats från bland annat Ralph’s lummiga innergård i Paris. Hallwylskas innergård har tidigare hyrts ut till bland annat eventverksamhet och bröllop, men nu blir det alltså en permanent krogverksamhet med lunch, kafé och middagsservering.

Hallwylskas sommarbar öppnar i slutet av maj månad. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!