Häktet blir mer tillgängligt

10:53 26 Oct 2018

Restaurang Häktet på Hornsgatan gör om sitt matkoncept.

I månadsskiftet stänger restaurang Häktet köket under några dagar och gör om såväl meny som matsal, för första gången på sex år. 
– Våra gäster äter ute oftare och på ett mer anspråkslöst sätt än när vi startade Häktet, säger grundaren Viktor Nyman. Man vill komma i gäng och samtidigt ha en flexibilitet. Någon kanske vill äta trerätters, någon snacksa och någon bara ta en drink. Därför ska vi göra det enkelt att slinka in, ta något litet eller något stort. Helt enkelt göra som man vill, när man vill, fortsätter han. 

I det nya matkonceptet har den gamla á la carte-menyn tagits bort, och ersatts med en meny bestående av ett flertal olika snacksalternativ, runt 14 mellanrätter och några efterrätter. Som gäst kan du äta överallt i lokalen och då även i baren. Det finns dessutom alltid ett antal obokningsbara bord. 

Även inredningen förändras och kommer att gå mot det luftigare och när lunchen är över kommer Häktet fortsatt hålla öppet så att man kan hänga kvar hela eftermiddagen. På detta vis vill restaurangen bli än mer tillgänglig för vem som helst att besöka, närsomhelst. 
– Vi har ju ölbar, chambre separee, cocktailbar och mycket musik i lokalen. Med nya öppettider och fler lite “enklare” alternativ på menyn blir Häktet verkligen en mötesplats som är åtkomlig för alla människors olika behov. Vi planerar att i framtiden öppna upp för brunch på helgerna och då kommer vi verkligen erbjuda det mesta inom mat, musik och krog, säger Louice Nilsson som är restaurangchef. 

Mellan den 29-31 oktober håller Häktet helt stängt och den 1 november öppnas restaurangen upp igen med det nya konceptet. Bordsbokning görs som vanligt på haktet.se.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!