Christina Björklund, vd GöteborgsOperan, Henning Ruhe, konstnärlig chef Opera/drama, Simon Ljungman och Victoria Brattström. Foto: Sören Håkanlind

Håkans verk blir scenföreställning

11:25 2 Mar 2020

Västkustens kändaste förnamn besitter en kritikerrosad låtskatt och nu står det klart att skatten i fråga kommer att bygga grund för musikalen Kärlek skonar ingen på GöteborgsOperans stora scen till hösten 2021. Biljetterna finns tillgängliga från och med juni 2020.​ – Det är verkligen en stor ära, säger Håkan Hellström. 

Göteborg spelar en stor roll i Håkans romantiska texter och har tidigare influerat den guldbaggevinnande långfilmen Känn Ingen Sorg från 2013. Nu sätts verken för första gången ihop på scen i musikalen Kärlek Skonar Ingen, som tagits fram av Författaren Mirja Unge, regissören Victoria Brattström och musikern Simon Ljungman. En musikalisk tornado som utspelar sig under 24 timmar, från gryning till gryning, i Håkans egna Göteborg. 

Musiken är byggd på Håkans 20-åriga musikaliska berättande och Mirja Unges manus är framtaget utifrån texterna från de omåttligt populära låtarna och har ur dem tagit fram karaktärer. I musikalen får Eva, Lena, Fernando och Karl-Johan liv ett sceniskt liv under ett förtrollat dygn i västkustpärlan Göteborg. ​Vi får följa med till Drömmarnas kaj, Röda sten, Azalea, broarna över Göta älv – och över Göteborg vakar hamnkranarna och ett gäng änglar som tar staden i besittning.

– Jag har ofta sett scener framför mig när låtarna kommit till. Som små filmscener. I de där filmerna spelas rollerna av olika figurer jag fantiserat ihop, kompisar, människor jag mött eller hört om, mig själv också såklart. Gemensamt för allihop är att de sjunger i de där små filmerna. Så musikal känns närmre än vad man kanske kan tänka sig. Det är verkligen exalterande och en stor ära att få vara med om det här. Mirja Unges manus, Simon Ljungmans arrangemang och Victoria Brattströms regi. Och såklart – att självaste GöteborgsOperan sätter upp en musikal på låtarna 2021. En djup bock till alla inblandade från mig. Och en särskild tipp på hatten till publiken. Hoppas att ni diggar. Peace n luv!, säger Håkan Hellström.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!