Håkan Hellströms nya video har fått oförtjänt lite uppmärksamhet

09:58 3 Dec 2018

Frasse Levinsson var skeptisk till Håkans nya låt. Fram till att han såg musikvideon.

Jag blev inte överdrivet entusiastisk första gången jag lyssnade på Håkan Hellströms nya singel Vänta tills våren. "Håkan du var bättre förr", tänkte jag för mig själv. Jag tyckte nästan det var lite fegt av Håkan Steen att sätta tre plus i Aftonbladet. Låten var ju en tvåa. Men när jag googlade efter texten till låten hittade jag musikvideon på Youtube. 

Videon förändrade allt. När den knasiga texten om Oden som vill bli påve i Colombia och Cleopatra som suttit ingstängd i en evighet med ett hundlik fick liv i den här grafiska drömvärlden föll att på plats. Jag kunde inte och kan fortfarande inte se mig mätt på den här videon. Jag har sett den kanske 50 gånger i helgen, och jag skulle vilja hävda att man inte har hört låten förrän man har sett videon. 

Sett till hur bra den är är musikvideon märkligt förbisedd. Den har knappt 40 000 visningar på Youtube och ingen tidning har skrivit om den. Därför är det dags att den får sin upprättelse. För att ni ska förstå vad jag pratar om tänkte jag visa upp ett par skärmdumpar från den.

Estetiken är bland det snyggaste jag har sett. Kredd till Eric Ljunglöf och Jakob Sundström på Tussilago som har gjort animationerna och illustrationerna. Se hela videon i spelaren nedan.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!