Gwen Stefani klar för Liseberg 2020

09:17 18 Dec 2019

Den första bokningen till nöjesparkens sommarprogram.

Varje år är musikprogrammet på Lisebergs scener ett efterlängtat inslag i värmen. Förra året blev det premiär för deras nya mindre scen vid hamnområdet som innebar ännu fler akter, men störst är fortfarande deras stora scen.

Nu har Liseberg gått ut med att den första klara artisten för stora scenens sommarprogram år 2020 är världsartisten Gwen Stefani. Stefani har en lång musikkarriär bakom sig som soloartist, frontperson i rockbandet No Doubt och hon har fått tre Grammy-priser. Totalt har Liseberg cirka 60 konserter varje sommar, 20 på stora scenen och 40 på den nya lilla scenen. Gwen Stefani med hitlåtar som Hollback Girl och What are you waiting for? spelar den 15 juli.

Under året har Stefani blivit omskriven en del i media för hennes tidigare användande i sin scenpersona av japansk kultur och främst den från Harajuku i Tokyo. I en intervju med amerikanska Billbord i november beskrev hon sitt användande av typiska japanska inslag som en beundran för kulturen snarare än cultural appropriation vilket varit anklagelsen mot henne.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!