Blodpudding med foie gras, 290 kr.
Från och med ikväll byter restaurang GQ namn till Grossman varpå ägaren Jürgen Grossman själv återvänder till platsen bakom spisplattorna. I samband med det växlar restaurangen också ner pretentionerna och går back to basics som Grossman själv uttrycker det. Istället för tolv ingredienser, kolsyreis och smaksatt rök ligger fokus på ett fåtal ingredienser som får ta desto större plats på tallriken.
–Rätterna ska spegla det de heter, säger Grossman. Beställer jag anklever vill jag att det ska dominera tallriken. Jag vill inte ha fjorton smårätter varav en enda smakar anka.
Priserna ligger dock kvar i det övre segmentet och flera av varmrätterna kostar närmare fyrahundralappen, mycket på grund av de dyra råvarorna som står i centrum. Grossman kommer emellertid också att ha en barmeny med betydligt lägre priser.
Det nya konceptet påverkar inte festvåningen och matlagningkursverksamheten, utan dessa behåller namnet GQ.
Grossman
Kommendörsgatan 23, tel: 545 674 30
Öppet: tis-lör 17-00