Gretas skolstrejk lockar stjärnartister

15:22 11 Feb 2020

Greta Thunbergs gräsrotsrörelse skolstrejk för klimatet dundrar på som ett lokomotiv och har blivit ett globalt fenomen. På sin instagram uppmanar Greta alla som kan och vill att nu på fredag delta i gruppmarschen för den nationella skolstrejken på Alla Hjärtans Dag. Därtill hälsar hon att ingen ska behöva spendera dagen ensam, och istället sluta upp med de skolkande ungdomarna. Marschen avgår från Mynttorget i Gamla Stan, över Slussen vidare till Medborgarplatsen på Södermalm, där uppträdanden av stjärnartister som 1.Cuz, Ison & Fille, Janice och Greekazo utlovas. På instagramkontot Fridaysforfuture.stockholm citeras artisternas värmande ord. 

– Greta Thunberg och ungdomsrörelsen gör allt för att öppna makthavares och våra ögon för klimatkrisen och för att rädda vår värld. En förändring måste ske! Nu! Tillsammans gör vi skillnad och jag hoppas att ni är med oss vart ni än befinner er på fredag, Skriver Janice Kavander.

– Det krävs inte mycket engagemang för att kunna ge tillbaka till samhället och omvärlden, det finns dessutom ingen åldersgräns för att kunna förändra världen och Greta Thunberg är ett perfekt exempel på detta, skriver rapparen 1.Cuz

– Klimatkrisen är något som påverkar och angår oss alla och för oss som artister och medmänniskor känns det självklart att delta och stödja på det sätt vi kan, skriver Ison & Fille. 

Marschen för den nationella skolstrejken den 14 februari avgår klockan 13:00 från Mynttorget. Nästa globala skolstrejk för klimatet infaller 24 april.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!