Greasy Spoons uteservering

Greasy Spoon vill göra Stockholms brunchutbud mer brittiskt

12:32 29 Aug 2014Det är knappast någon som tvekar kring det faktum att brunch är det nya svarta i Stockholm. Nöjesguiden har tidigare bland annat skrivit om trenden att äta frukost utanför hemmet. Ett av de nya ställena på Stockholms brunchmarknad är Greasy Spoon, vars portar på Tjärhovsgatan slog upp för bara drygt två månader sedan.

Brunchställen i Stockholm dyker upp med skrämmande hastighet, och allt från hotell till mer sparsmakade caféer serverar nu brunchbuffé. Ett av nytillskotten på marknaden är Greasy Spoon.

När en går förbi den tydliga neonskylten – som föreställer ett ägg – och kommer in på restaurangen möts man av en rustik sextiotalsinredning med en gratis jukebox, träbord och tapeter som vid en första anblick ser ut att vara minst femtio år gamla men som vid närmare granskning föreställer personer med ryggsäckar och höghus.

Bakom Greasy Spoon står de två britterna Tyrone Poh-Janrell och Laura Hinton som tillsammans med kocken Elin Beckers startade upp brunchrestaurangen för två månader sedan. De menar att de fyller en lucka i Stockholms brunchutbud.

– Vi brukade gå till brunchställen i Stockholm men det var bara bufféer som kostade 200 kronor. Vi ville bara ha vissa rätter, som du kan få i Melbourne eller i London. Värst är när du är på ett ställe och de har en sådant där silverfat som du lyfter på och ser ägg ligga i en vattensörja, säger Tyrone.

– Det finns många ställen som serverar brunch i Stockholm. Men de blandar in lunchmat i allting. Och det är aldrig stekta ägg, bara mackor, säger Laura.

Greasy Spoon skiljer sig från många andra brunchställen genom att de har en tydlig meny istället för en buffé och dessutom serverar brunch hela dagen från klockan halv åtta. Dessutom satsar de på traditionell brittisk frukostmat som bacon och stekta ägg.

– Vi försöker förändra bilden både av brittisk mat och av frukostmat som någonting som du äter hemma. Och det finns väldigt få riktigt brittiska ställen i Stockholm, trots det faktum att det är vi som har alla tv-kockarna som Jamie Oliver och Gordon Ramsay, säger Tyrone.

Greasy Spoon huserar på Tjärhovsgatan 19 och har öppet varje dag mellan 07:30 och 15:00.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!