Göteborgspriset 2017: Kafé

10:57 16 Nov 2017

Här är det bästa Göteborg hade att erbjuda under 2017 inom kategorin kafé. Se alla nomineringar till Göteborgspriset 2017 här.

Viktors Kaffe
Lorensbergs mest genuina kaffe hittas självklart inte hos Evas Paley, nej, de riktiga kaffedrickarna hänger hos Viktor bland tidningar, växter och andra likasinnade. Ett kort stopp, eller en länge sittning, det ör egentligen det samma, här dricker du gott oavsett.

Heyday
Kaffe i en butik, bland fina saker och roliga pinnaler. Kanske inget nytt koncept, men ack så upplivande när väggfärgen får varenda hjärta att slå lite snabbare, personalen alla att le och kaffet huvudvärken att stillas. Systrarna Söderberg vågar satsa och gör det med stil.

Oizo
Sara och Richard hade letat lokal länge när den perfekta dök upp. Det var dags att säga upp sig och börja om. Numera vallfärdar alla till Munkebäcksgatan och deras långsamma kaffe, smöriga bullar och provbak.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!