Göteborgspriset 2017: Exportpris

11:25 16 Nov 2017

Här är det bästa Göteborg hade att erbjuda under 2017 inom kategorin exportpris. Se alla nomineringar till Göteborgspriset 2017 här.

Therese Kockum
Therese Kockum har lämnat Lilla London för Nordens Venedig. Vi är bara glada över att ha henne var på insta. Den sylvassa tungan, de utelämnande betraktelserna och onödig fakta. Kockum har allt ett bra middagssamtal bör innehålla.

Art Made This
Från Iran till Göteborg, och härifrån till Malmö, Varberg och stockholm. Nästan allt Ali Davoodi tar i blir till guld, eller i än bättre fall: konst. Med Art Made This har han och de kvinnliga konstnärer han anlitat lyft stadsbilderna inte bara hemma i Göteborg utan på allt fler orter i Sverige. Vi hoppas det aldrig tar slut och att fler invånare kan drabbas av konsten och dess glädjande kraft.

Frida Ronge
Den numera Stockholmsbaserade kocken startade sin stjärnspäckade karriär i Göteborg. Närmare bestämt som kökschef på Posthotellets restaurang VRå. Hennes signum med visionen kring svensk-japansk matlagning kvarstår även då hon tar över Sveriges baksida.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!