GÖTEBORGSPRISET 2016: Teater/scen

18:30 14 Dec 2016

Här är det bästa nya som Göteborg hade att erbjuda under 2016 inom kategorin teater/scen. Se alla nomineringar till Göteborgspriset 2016 här.

Bataljonen
En feministisk scenkonstnärskollektiv? En punkig frigrupp? En ohemlig teaterklubb? Bataljonen är i alla fall åtta scenkonstnärer som skapar finfin teater, opera, fester, läsningar, middagar, ordvitsar, YouTube-videos samt en rad andra verk med sig själva och sitt nätverk av frilansande kamrater. Bataljonen bildades 2008 i Göteborg och består idag av: Saga Björklund Jönsson, Amanda Nordmark, Anna Nordkvist, Hanna Morau, Patrik Svedberg, Ebba Sundin, Matilda Jelse och Björn Sundin.

Kjell Wilhelmsen
En av Göteborgs bästa skådespelare just nu! Med sin bas i stan har han medverkat i ett flertal TV-produktioner, teateruppsättningar och filmer. Han är både folkkär, På Spåret deltagare, extremt duktig och en klassisk kämpe. I år har du kunnat se honom i 30 grader i februari på SVT och i vår medverkar han i Backa Teaters nästa produktion 5114 dagar.
 

Bring it to the floor
Är ett feministiskt och socialt konstprojekt som undersöker alter ego-skapande. Bakom projektet står Lovisa Silfverberg och Moa Hjärtström, tillsammans vill de utmana kopplingar mellan scen, offentlighet och samhälle – med fokus på queera identiteters kraft att påverka hur du känner dig, rör dig och tar plats i staden. Förutom att arrangera studiecirklar och workshops ligger de även bakom Drag It To The Runway en sprakande klubbkväll på Världskulturmuseet med en runway fylld av drag kings, drag queens, drag queers, burlesque och vouging. Ett häftigt, spännande och viktigt projekt.

Göteborgspriset delas ut den 17 februari på Biograf Draken med efterföljande fest på Yaki-Da. 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2016.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!