Göteborgspriset 2016: Mode

18:30 14 Dec 2016

Här är det bästa nya som Göteborg hade att erbjuda under 2016 inom kategorin mode. Se alla nomineringar till Göteborgspriset 2016 här.

Klädoteket
Bakom Majornas mest hållbara modebutik står kompisarna Sara och Louise. Under året som gått har de förutom drivit butiken där de erbjuder mode till både försäljning och uthyrning också arrangerat festivalen Fashion UP! En tvådagarsfestival där man lyft fram ansvarsfullt mode och där besökarna kunnat ta del av såväl modevisningar som pop up butiker, panelsamtal, klädbyte och grundstenen i arrangemanget designtävlingen i Upcycling. 

Atacac
Atacac är det purfärska modemärket som utforskar och utmanar dagens sätt att designa, sälja och producera kläder. Med en bakvänd prismodell där köparen betalar ett billigare pris om hen köper innan plagget är tillverkat är detta ett Göteborgs mest spännande modeföretag just nu. Att de snart också har en alldeles egen mickrofabrik på Ringön gör knappast framtiden mindre intressant.

Miksajo
Vi blir alltid glada av nya spännande butiker som inte hamnar under kedjornas paraply. Livsstilsbutiken Miksajo på Vallgatan har gett Götet chansen att köpa coola prylar från olika delar av världen utan att behöva använda sig av www. Spännande initiativ och vi ser fram emot att upptäcka nästa coola modesnackisar i butikens lokaler.

Göteborgspriset delas ut den 17 februari på Biograf Draken med efterföljande fest på Yaki-Da. 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2016.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!