Göteborgspriset 2016: LÄSNING

18:30 14 Dec 2016

Här är det bästa nya som Göteborg hade att erbjuda under 2016 inom kategorin läsning. Se alla nomineringar till Göteborgspriset 2016 här.

Olivia Bergdahl
Författare, poet och mästare i poetryslam! 2015 kom hennes romandebut som bland annat tilldelades Sveriges Radios Novellpris. Under året som gått har hon turnerat oavbrutet, som vanligt, rest unt i USA, och gjort en konstfilm! Spännande tycker Nöjesguiden och ser fram emot att få både se, läsa och höra mer från Olivia.

Skriva
Är tidningen som startades i ett garage i Masthugget av Per Adolfsson och Martin Karlsson. Lagom till femårsjubileet gjordes den om och fick ett nytt format och layout. Här kommer ett urval av vad tidningen åstadkommit under sina fem år i livet: 93 stora intervjuer med Sveriges främsta författare, 72 guider till skrivandets hantverk, 101 intervjuer med debutanter, 67 bilder på redaktionens Remingtonskrivmaskin, 10 751 inskickade bidrag till tidningens novelltävlingar samt en ganska bra artikel om ergonomiska skrivbordsstolar. Bra jobbat tycker Nöjesguiden och fortsätter både skriva och läsa!

Linda Spåman
Egentligen skulle vi vilja nominera Linda i typ alla kategorier, men det går ju inte. Allkonstnär, serietecknare, podcastinnehavare, bloggare och Spådam - hur Linda lyckas producera så mycket år efter år är för oss ett mysterium. I december släppte hon sin fjärde bok Den första kvinnan. En seriebok om de fallna, bespottade och självständiga kvinnorna. Både underhållande och ack så viktigt! 

Göteborgspriset delas ut den 17 februari på Biograf Draken med efterföljande fest på Yaki-Da. 

 

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2016.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!