GÖTEBORGSPRISET 2016: KROG

18:30 14 Dec 2016

Här är det bästa nya som Göteborg hade att erbjuda under 2016 inom kategorin krog. Se alla nomineringar till Göteborgspriset 2016 här.

Bar Normal
Linnéstans just nu godaste käk hittar du Bar Normal. Namnet talar sitt tydliga språk och här är det inga kostigheter. Goda sallader, mackor och rå mat i en trevlig miljö där du både kan dricka hundra öl eller möta svärmor på middag för första gången. Vi gillar konceptet och önskar mer mackor åt folket.

Studio HPKSM
Det gamla Mahognygaraget har fått en uppdatering, och ut på andra sidan kom Studio HPKSM. Det tackar vi ödmjukast för och här kan du hänga från morgon till kväll i den mysiga kroglokalen som funkar lika fint som fikahak som restaurang. Med sin enkla men vällagade meny lockar de oss tillbaka gång efter annan.

Bocado
Kaserntorget är något av en bortglömd plats, åtminstone för de som inte älskar Sticky Fingers eller gillar att handla gitarrer av en skojfrisk engelsman. Men sedan Bocado öppnade har också den kategori människor som älskar spansk mat haft anledning att traska hit. I det gamla televerket serveras sedan augusti 2015 Göteborgs godaste pintxos och tapas. Ja detta är faktiskt och en av få representanter för det spanska köket som faktiskt håller måttet och mer därtill!

Göteborgspriset delas ut den 17 februari på Biograf Draken med efterföljande fest på Yaki-Da. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2016.

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.