Göteborgspriset 2016: Konst

18:30 14 Dec 2016

Här är det bästa nya som Göteborg hade att erbjuda under 2016 inom kategorin konst. Se alla nomineringar till Göteborgspriset 2016 här.

Lovisa Sköld
En av stans mest lovande konstnärer och smyckesdesigner har under 2016 mest varit instängd i sin ateljé och målat som en galning. I olja målar hon av samtida teman med en estetik som är inspirerad av sociala medier. Och smyckena talar sitt egna tydliga språk för en jämlikare värd. När hon inte skapat konst eller juveler har hon under året som gått arbetat med sin första bok som släpps i början av 2017. Vi ser med spänning fram emot resultatet!

Mattias Norström
Såg du killen i fågelholken på Folk? Om du gjort det så såg du också Mattias. I början av året arrangerade hand nämligen sin konstbar på Folk - en performance och happening-klubb, med konst som showbiz och underhållning. Utöver detta så står konstnären från Dalarna även för en av årets konstsnackisar som visades i Vasaparken i somras. Ja, för ingen har väl glömt den hängande flaggstången tillika konstverket Du gamla, du fria som gjorde succé på sociala medier. 

Patrik Bengtsson
Den drömska konstnären som också är skaparen till 2016 års mysigaste alster - Rest your little head and tell me about the past som visas på Alingsås konsthall till och med december. I konstverket bjuds vi in rum som likt en arkeologisk fyndplats eller ett observatorium ställer frågor om sanningar och dess ursprung. I början av 2017 kommer hans nästa alster att visas på 3e våningen, vid en grupputställning vid namn Revision curerade av Linda Tedsdotter.

Göteborgspriset delas ut den 17 februari på Biograf Draken med efterföljande fest på Yaki-Da. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2016.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!