Göteborgspriset 2016: GLÄDJESPRIDARE

18:30 14 Dec 2016

Här är det bästa nya som Göteborg hade att erbjuda under 2016 inom kategorin glädjespridare. Se alla nomineringar till Göteborgspriset 2016 här.

Young Fam
Det dynamiska festkollektivet som gjorde sig kända genom klubben NDF har under de senaste åren fått klubbar att koka och människor att gråta av glädje. De har skapat en plats där alla är delaktiga, samt gång på gång levererat extra god partystämning. Young Fams intressanta livebokningar och syn på inkludering i klubbmiljö gör att det känns extra glädjande att ha just detta festkollektiv verksamma i stan. 

Saltet På Ringön
Här har ni gänget som skakat liv i Ringön under 2016. Bakom projektet står Johan Red Top Larsson som till vardags driver Pustervik, Filip Nilsson, regissör och tidigare CD på Forsman & Bodenfors, samt Matilda Lindvall, tidigare chef för ADA. Tillsammans har de fixat en rad olika succéarrangemang som den stora Ö-festen, utomhusbio med GIFF, Global Picnic och så vidare. 

Stigbergets Bryggeri
Det lilla bryggeriet som till en början försåg Kino med sin stora stark har gått och blivit ett prisat bryggeri vars öl finns på nästan varje Systembolag i hela Sverige. Så 2016 var Hopulismens år på Stigbergets Bryggeri. Under devisen Mer humle till Folket! har de bestämt sig för att leverera Sveriges yppersta humlejos till folkflertalet så även under 2017. Tack för det!

Göteborgspriset delas ut den 17 februari på Biograf Draken med efterföljande fest på Yaki-Da. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2016.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!