GÖTEBORGSPRISET 2016: FILM

18:30 14 Dec 2016

Här är det bästa nya som Göteborg hade att erbjuda under 2016 inom kategorin film. Se alla nomineringar till Göteborgspriset 2016 här.

Pauline Hansson
En av Sveriges mest eftertraktade castare just nu och med en karriär som gått spikrakt och görsnabbt har hon redan gjort sig ett namn i branschen. För sitt jobb med Peter Grönlunds Tjuvheder, som också var henne första, nominerades hon i kategorin bästa casting på Locarno Film Festival. Under året som gått har hon jobbat med några av de största inom svensk film, däribland Ruben Östlunds och hans film The Square. 

Jätten
En av årets mest hyllade svenska filmer och Nöjesguiden kan inte annat än att hålla med i lovorden om Johannes Nyholms. Sedan Las Palmas har vi längtat efter att få se mer av hans verk och den hjärtskärande långfilmsdebuten Jätten lämnar ingen oberörd!

Det Moderna Projektet
Den träffsäkra dramakomedin om ett retreat i upplösning har varit en snackis sedan filmen hade premiär på Göteborgs Filmfestival 2016. Bakom produktionen står Ögat Film, ett nystartat produktionsbolag bestående av en regissören, Anton Källrot och skådespelarna Ylva Olaison och Jonathan Silén. Tillsammans vill de tänja på gränserna för hur filmprocessen kan se ut för att nå nya uttryck med hög verkshöjd. Det Moderna Projektet är Ögats första långfilm

Göteborgspriset delas ut den 17 februari på Biograf Draken med efterföljande fest på Yaki-Da. 

 

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2016.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!