Arkivbild. Foto: Alfred Johansson.

Göteborgsklubbar att hålla ett extra öga på i sommar

08:27 19 Jun 2018

Här är klubbarna vi helst hänger på i sommar. 

Gelato
Oceanen, Stigbergstorget 8. 
Killarna bakom Top Shotta Sound tar över Stigbergstorgets främsta vattenhål varje måndag, hela sommaren. De bjuder på glass och tar in dj:s från stadens alla små skrymslen som får bjuda på den bästa musiken de har. 
Fri entré, mån 17–23.

Momentum
Brewhouse, Åvägen 24. 
Sommar och alla suktar efter open airs men på grund av hårdare tag gör några av de mest omtalade kollektiven vita fester. Momentum är en av de spelplaner där dessa individer får göra det som dem gör bäst: Otroligt grymma festkvällar. 

Aperol-fredagar
Bar Robusta, Olivedalsgatan 26. 
Robustas fredagar med aperol-spritz som huvudingrediens håller i sig även denna sommaren. Efter hav, regn och värme är det enda som behövs den orangea drinken, hattar och bra musik mitt i Linné. 
Fri entré, fre 14–22. 

Smash
Yaki-Da, Storgatan 5. 
Om konceptet är snott rakt av från Pusterviks stående måndagsklubb Pingisklubben är det ingen som bryr sig om när ölen kostar 30 kr, pizzan är gratis och rundpingis spelas under bar himmel på göteborgarnas favoritklubb. 
Fri entré, ons 20–23. 

Urban Mondays
M3, Drottninggatan 5. 
Måndagar på M2 är legendariska. Nu heter de dock M3 och klubben är inte Good Life men resten är det samma. Goda drinkar i kombo med grym musik. Urban Mondays kallar sig själva för Göteborgs enda urbanklubb, om det är sant vågar vi inte säga men fest lär det bli. 
120 kr, mån 20:30–03. 

Sky
Push, Kungsportsavenyn 11. 
Om Push kommer husera på Stora teatern baksida i år verkar inte riktigt helt klar än. Trots det slår de på stort och bjuder in allmänheten till en helt ny sommarupplevelse på deras takterrass mitt på Avenyn. 
150–180 kr, fre–lör 22–03.   

Klubb (s) 
Lounge(s), Kungsportsavenyn 5. 
Under sommartorsdagarna slår Lounge(s) till på stort – Klubb (s) är tillbaka och bjuder på en maxad stämning. Vill du ha en lugn kväll och sitta och tjittjatta med bordsgrannen är det bara att vända i dörren. En torsdag på Lounge(s) blir inget annat än galen. 
150 kr, tor 22–03. 

Epic Tuesday
Port du Soleil, Trädgår'n, Nya Allén 11. 
Genom åren har man har hört olika dagar som har varit som skrivna på olika klubbar – Colors hade onsdagar, måndagar var Goodlifes osv. Den enda klubb som håller sig kvar medan andra stänger ned är Port du Soleil. Varje tisdag bjuder de in till en cirkus fylld till bredden med helrör och pyroteknik. 
140 kr, tis 22–03. 

Har vi missat ditt favoritställe? Tipsa oss gärna om det i kommentarsfältet. 

 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2018.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!