Beskuret foto av Freddie Wadling och Henryk Lipp, Foto: Annika von Hausswolff

Göteborgs stadsmuseum ställer ut Freddie Wadlings okända samling

11:22 29 Mar 2017

Den 2 juni öppnar utställningen Freddie Wadlings kabinett på Göteborgs stadsmuseum, som bygger på delar av hans dödsbo.

Efter Freddie Wadlings bortgång för snart ett år sedan har Göteborgs stadsmuseum hjälpt hans änka Bella Wadling att gå igenom delar av Freddies dödsbo: ett garage fullstuvat med flyttkartonger. Huset som Bella och Freddie delade brann ner 2014, men garaget stod kvar.

Bella visste inte själv vad som fanns där och det visade sig vara mer än hon vågade hoppas på. Materialet bestod till största del av arkivalier i form av skisser, teckningar eller serieteckningar, foton och kalligrafiskt nedtecknade texter. 

– Freddie verkade själv aldrig sålla eller göra något eget urval, han påbörjade bara nästa teckning. Och just att det finns ett sådant omfattande material har gjort arbetet med urval mer utmanande och komplext. Titeln Freddie Wadlings kabinett är tänkt att föra tankarna till ett litet rum, till lådor och fack men också till en krets av insatta. Och förstås till kuriosa- eller skräckkabinett med tanke på Freddies dragning till mörkret. Men det är ett mörker som vägs upp av mycket humor och ljus", säger Maja Björk Lindahl, utställningsproducent på Göteborgs stadsmuseum. 
 
 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!