Göteborgs Stadsmission räddar råvaror i Sjömanskyrkan

Redaktion 09:00 20 Sep 2021

Restaurang Svinn tillagar alla rätter på räddade råvaror.

En tredjedel av alla livsmedel som produceras i Sverige slängs innan de hinner hamna på tallriken. Göteborgs Stadsmission vill göra sitt för att minska matsvinnet och har därför startat Restaurang Svinn – en ny restaurang i Majorna där alla rätter tillagas på råvaror som annars skulle ha slängts.
– Restaurang Svinn satsar på hållbarhet i flera led. Den största delen av inredningen är second hand och i köket erbjuds arbetsträning för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden, säger Rebecca Sörling, verksamhetschef för Göteborgs Stadsmissions Arbetsintegration.

Råvarorna doneras till Stadsmissionens Matcentral som varje vecka tar emot cirka tio ton mat från tillverkare, grossister och butiker. Ungefär 80 procent av maten förmedlas sedan till människor i Göteborg som av olika anledningar inte har råd att äta sig mätta. De råvaror som blir över går till Restaurang Svinn.

Restaurang Svinn ligger på Amerikagatan 2 i Majorna.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2021.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Spice Room

På restaurangtäta Magasinsgatan har gänget bakom den lilla kedjan Masala Kitchen öppnat nytt.

Krogrecension: Human

Den gamla sportbaren på Risåsgatan är totalt utblåst och ett minne blott. Nu har Årets Kockvinnaren Martin Moses och hans krögarkollegor tagit över.