Göteborgs bästa vegmat

Redaktion 14:53 28 Aug 2015

Tiden då göteborgska vegetarianer var beroende av trista salladsbufféer är onekligen förbi, nu finns en uppsjö av fina köttfria alternativ. Ta sikte på de här ställena när du vill äta vegetariskt.

Thali
Värmlandsgatan
För den som är sugen på indisk mat finns det inget bättre än Thali, som ligger precis off Andra Lång. Hela menyn är vegetarisk eller vegansk och de flesta råvaror ekologiska.

Al Habesha
Brahegatan 1
Detta nyöppnade etiopiska ställe har visserligen en hel del animaliska rätter på menyn, men den som är sugen på djurfritt kommer definitivt inte bli besviken. Al Habesha är dessutom extremt prisvärt, så bege dig genast till Gamlestan.

The Green Room
Liseberg
Du läste rätt. Sedan förra året har Liseberg en helvegetarisk restaurang, där du till och med kan få dig en julbuffé när parken har vinteröppet. Hur trött personalen är på skämt om kaninmat? En vild gissning: väldigt trötta.

Jonsborg
Kungsportsavenyen 39
Eventuellt Sveriges mest veganvänliga gatukök? Här kan du lätt tillfredsställa ditt snabbmatsbehov utan att någon behöver sätta livet till.

The Kitchen
Skanstorget 1
På The Kitchen hittar du inte bara stora mängder veganska bakverk, utan också sallader och mackor. För frukost, lunch och fika är det här ditt go to place.

Folk
Olof Palmes Plats
Det är näst intill omöjligt att göra en guide till Göteborgs vegetariska krogar och utelämna Folk. Och varför skulle man ens vilja det? Här lagas det ambitiös mat med naturvin vid sidan om.

Alibaba Backaplan
Färgfabriksgatan 1
Till Alibaba kan du gott gå av två anledningar: 1. den riktigt fina falafeln och 2. det faktum att kommunen försöker riva gatuköket för att göra plats för ännu mer Backaplan. Bäst du skyndar dig, alltså.

Jinx
Magasinsgatan 17
Enligt kockarna själva säljer foodtrucken Jinx bastardiserad asiatisk streetfood, vilket tydligen bland annat innebär vegbuns att bygga en dröm på.

Old Corner
Artillerigatan 14
En kvarterskrog av klassiskt mått, med vad som eventuellt är stans största veganmeny?

Hagabion
Linnégatan 21
Ett av stans mest klassiska ställen i genren håller definitivt fortfarande hög nivå. Du kan helt enkelt lita på Hagabions café.

Läs också: Bäst just nu: Krog, Göteborg, september 2015.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2015.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.