Foto: Adrian Pehrson

Göteborgs bästa uteserveringar 2019

11:02 1 Apr 2019

Släng på dig jeansjackan och damma av dina tygskor, den 1 april är det uteserveringspremiär igen. Här listar vi på Nöjesguiden de bästa solställena i Göteborg.

Station Linné
Nyöppnade Station Linné har guldläge deluxe. Beläget precis vid Slottsskogens ingång från Linnéplatsen i ett för det mesta soldränkt läge har detta ölställe inte bara soliga kvaliteter. De har extremt välsmakande sådana också. 
Adress: Linnéplatsen 9.

Kino
En klassiker under varmare månader är Kinas uteservering vid Hagabion. Är man inte här i tid kan det dock bli svårt att få sitta ned, eftersom det är krig om stolarna i solen här.
Adress: Linnégatan 21.

Bar Robusta
Människorna som lapar sol på Bar Robusta ser verkligen alltid ut som att de inte har ett endaste bekymmer. Är det aperol spritz som är hemligheten till ett bra liv?
Adress: Olivedalsgatan 26.

Oceanen
Trappan vid Oceanen fylls vid solsken på snabbare än du hinner säga ”en öl tack”. Som tur är deras andra bord på innergården riktigt mysiga de med.
Adress: Stigbergstorget 8.

Boulebar Rosenlund
Så fort Boulebar Rosenlund dukat upp sin uteservering mot kanalen är det officiellt sommar. Knäck en 1664 och njut.
Adress: Rosenlundsgatan 4.

Villa Belparc
Slottskogens mecka nummer ett. Hit vallfärdar människor mer än gärna under sommaren med all rätt för att lapa sol och titta ut över dammen.
Adress: A O Elliots Väg 10.

Lagerhuset
Lagerhuset vid Rosenlund rymmer inte bara en utan två eminenta uteserveringar. Schnitzelplatz och Frilagret, bara kika på vart solen står och placera dig utefter det.
Adress: Heurlins Plats 1.

Ölstugan Tullen Majorna
Mariaplan är en riktig sommardröm när plaskis väl fyllts på med vatten igen, till alla skejtares förtret. Vad passar då bättre än att hänga på Tullen om du varken har bräda eller småbarn?
Adress: Mariagatan 15.

Rosenkaféet i Trädgårdsföreningen
Vill du känna dig som en karaktär från ett kostymdrama finns det inget bättre än att slå sig ner på Rosenkaféet och blicka ut över trädgården i tysk skola och lapa sol.
Adress: Slussgatan 1.

Röda Sten Konsthall
Utsikt? Check. Kulturellt? Check. Solläge? Supercheck.
Adress: Röda Sten 1.

Scandic Rubinens takterass
Visst är detta en favorit för oss på Nöjesguiden eftersom vi tar över Rubinen under Way Out West, men deras takterass förtjänar ett besök alla andra dagar under sommaren också.
Adress: Kungsportsavenyen 24.

Lindholmen Street Food Market
När sommarvärmen väl är här så öppnar äntligen Lindholmen Street Food Market upp för uteservering. Köp några biljetter och njut av deras ständigt omväxlande mat- och dryckesutbud.
Adress: Anders Carlssons gata 2.

Kyrkogatans innegård
Likt en oas mitt i stan samsas Champagnebaren här tillsammans med Höga Nord. På innegården på Kyrkogatan vill man stanna i en evighet, så se upp med att ”bara gå hit för en lunch” när du ännu inte har semester.
Adress: Kyrkogatan 13.

Café Fluß
Denna pärlan belägen precis vid vattnet har allt man kan önska sig av en uteservering. Pool, lite tokig inredning och bra stämning. Café Fluß öppnar igen runt Valborgshelgen.
Adress: Frihamnen 7.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!