Foto: Champagnebaren Forssén & Öberg.

Göteborgs bästa uteserveringar

09:22 26 Mar 2018

Har du svårt att navigera dig mellan de stora glas-åbäkena på Avenyn och de pittoreska innergårdarna? Lyllos dig att Nöjesguiden här listar några av de bästa uteserveringarna inför uteserverings-premiären den 1 april.

Barabicu 
I ett av Göteborgs mest solsäkra hörn har Barabicu sin uteservering. Här har du utsikt över kanalen och hederliga knegare som går från och till arbetet. Kurrar magen lite extra bjuds det även på god mat för en slant. 
Adress: Rosenlundsgatan 4. Öppettider: mån–tor 11:30–sent, fre 11:30–01, lör 17–02. 

Restaurang Röda Sten 
Röda sten är främst en sten men även en konsthall och restaurang. Luta dig mot den röda tegelbyggnaden, som tidigare var Göteborgs värmecentral, och se de gigantiska Stenafärjorna tuta  förbi med solen rakt i ansiktet. 
Adress: Röda Sten 1. Öppettider: TBA. 

Oceanen 
Trånar du efter lummighet och skugga är det Stigbergstorgets mest lövrika innergård signerad Oceanen du ska gå till. Drycken får du för en rimlig summa och maten är beskrivs bäst som lyxig korv med bröd. 
Adress:  Stigbergstorget 8. Öppettider: mån–sön 17–01. 

Boulebar Rosenlund 
Se upp så du inte kastar bouleklotet för långt, då finns det nämligen en chans att det hamnar i kanalen. Boulebars franskinspirerade uteservering ligger granne med den gamla vallgraven och har använt sig av sin förträffliga placering på bästa möjliga sätt. 
Adress:  Rosenlundsgatan 8. Öppettider: mån–tor 15–23:30, fre 11–01, lör 10:30–01, sön 10:30–18. 

18768563_1683729441667908_4555950292495327108_o.jpg
Foto: Rebecka Bjurmell. 

Kino 
Framför den gamla, men fullt fungerande, biografen i Linné slår Kino år efter år upp sin uteservering. Räkna med lokal öl, vegetarisk käk av högsta klass och barhäng in på sena kvällen under de färgglada lyktorna. 
Adress: Linnégatan 21. Öppettider: mån–tor 17–23, fre–lör 17–01, sön 17–23. 

Champagnebaren 
Chark, bubblor och kanske stadens finaste innergård är vad Forssén & Öberg bjuder på. Visst den delas med den hipstervänliga skivbutiken/kaféet Höga Nord och Juicekällan men Forssén & Öberg har verkligen satt sin prägel här. 
Adress: Kyrkogatan 13. Öppettider: tis–tor 17–sent, fre 16–24, lör 12–24. 

Scandic Rubinens takterass 
Rubinen är inte bara med för att vi hänger där en helg i augusti utan även för att de har en av Göteborgs bästa takterrasser. Med en nästintill 360 graders utsikt får du här känslan av att du äger hela staden. 
Adress: Kungsportsavenyen 24. Öppettider: mån-tor 11:30–24, fre 11:30–02, lör 12–02. 

Storköket
Fotboll på tv och Sverige i Ryssland – självklart ska Storköket ha en given plats på denna lista! Här smälls det upp storbildsskärmar och ölen är kall. Ett tips är att vara plats i god tid, för när det är fotboll verkar hela GBG tänka samma sak. 
Adress: Kungsparken 1. Öppettider: TBA. 

Bubblare: Musikflotten 
Var du inte en av de coola som fick hänga på New Blacks party-båtar under Way Out West eller gick på en av skolorna som tog Paddan under studenten är Musikflotten din räddning. Antingen kan du abonnera flotten eller åka med under den reguljära turen.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2018.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!