Göteborgs bästa uteserveringar

12:15 10 Apr 2015

Gågatan Tredje Lång. Bild: Robach Arkitektur.

Med sommaren kommer längtan efter att inta alkoholhaltiga drycker utomhus. Men vilka är egentligen Göteborgs allra bästa uteserveringar? Vi vet! 

1. Folk
Olof Palmes Plats. 
Det går definitivt att spendera ljumma kvällar på sämre ställen än Järntorgets veg- och naturvinsorakels stora uteservering. När det blir kallt går du in och lyssnar på fina dj:s.

2. Auktionsverket
Tredje Långgatan 9. 
Avenyfamiljen ger dig allt du kan tänkas vilja ha i utehängsform: en innegård, en till innegård eller himla bra people watching-läge mot Tredje Långgatan. Hänger du vid bahn-mi-trucken kostar ölen dessutom bara 25 spänn.

3. Lagerhuset
Heurlins Plats. 

Sätt dig vid borden längst ner mot kanalen med utsikt mot kranarna och lajva karaktär i Håkanfilmen.

4. Pivo
Arkivgatan 9B
De må ha en bra charktallrik, men i övrigt är Pivos käk inte anledningen till att vi besöker stället. Uteserveringen väger dock tungt, med sin plats i en avskild trädgård ett stenkast från Götaplatsen. 

5. Kino
Linnégatan 21. 
Alltid knökfullt, men kommer du i tid och kniper en plats är det definitivt värt det. Plus att du plötsligt har något som alla i Göteborg vill ha, och det är jättebra för självkänslan.

6. Market
Rosenlundsgatan 8. 
Market lovade lite mer än tidigare inför sitt andra uteserveringsår, och har onekligen blivit ett riktigt säkert kort när det kommer till drinkdrickande under bar himmel.

7. Bar Centro Aperitivo
Kyrkogatan 31.

Snart kommer vi återigen halvfrysa under infravärme i Bar Centros gång. Därför kan vi gott låta naturvinet komma till sin fulla rätt på ställets gatuservering så länge solen skiner.

8. Oceanen
Stigbergstorget 8. 
Stans enda riktiga beergarden drar folk till Stigbergstorget för andra året i rad. Ett utmärkt ställe att ha semester eller låtsas att man har semester.

9. Bar Himmel
Götaplatsen. 
Avenyn är förstås inget ultimat hangout under sommarmånaderna, men att sitta på Konstmuseets trappor och blicka ut över Poseidon kan göra vem som helst till Glenn Hysén.

10. Street Friends
Rosenlundsgatan 3.
Ja, en Boråskrog som serverar hamburgare ur en container har en av Göteborgs trevligaste uteserveringar. Med kanalutsikt och sol i princip 
hela dagen.

Läs också: Göteborgs bästa bakismat. Letar du efter Stockholms bästa uteserveringar? Klicka här

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner