Göteborgs bästa ostmackor

Redaktion 16:04 16 Feb 2017

Ibland vill man bara äta ost, smör och bröd. Som klassisk mat, fika eller förrätt. Men frågan är - vart hittar man Götets godaste ostmacka? Efter ett gediget researcharbete har du svaret här!

Cum Pane 
Mariagatan 17 och Kobbarnas väg 4, cumpane.coop
Kanske mer bageri än kafé, kanske är det just därför brödet smakar snudd på perfekt. På Kobbarnas väg kan du avnjuta din macka samtidigt som du kan kolla in bagaren in action. Inspirerande för den som älskar just det, bröd.
Öppet: Mariagatan - tis –fre 9 -18, lör 9 –14
Kobbarnas väg - tis – fre 7–18, lör 9 – 14

Caféva
Haga Nygata 5

Klassiskt kafé som serverat mackor, soppor, kaffe och fika sedan 1983. Men bäst är ändå ostfrallan. Äts med fördel till dagens soppa för en rimlig peng. Smörgåsen görs även på några olika brödsorter, men örtvarianten är helt klart bäst i test.
Öppet: mån - fre 9 - 18, lör - sön 11 - 16

Café Santo Domingo
Andra Långgatan 4a, 
cafesantodomingo.se
Konceptet skivbutik och kafé är ungefär lika perfekt som just det bröd, smör och ost. Välj en skiva till kaffet och njut sedan av de sköna tonerna när surdegsbrödet möter den lagrade osten.
Öppet: mån - fre 9.30 - 18.30, lör 10 - 16

Kafé Skogen
Slottskogsgatan 53
Ända sedan huset på Slottskogsgatan byggdes har Café Skogen serverat smörgåsar av olika slag. Ja just det, året var 1928. Och någonstans känns det som om ostmackan sett nästan likadan ut sedan dess. För mer känsla för denna enkla rätt får man leta efter! Är du mot förmodan trött på just ost pröva med fördel den med pannbiff på.
Öppet: mån – fre 8 – 14, lör - sön 10 - 14

Guldhedstornets Café 
Dr. Sven Johanssons backe 10, guldhedstornet.se
Vill du inte bara äta bröd utan även unna dig lite utsikt och känsla av hemester? Då är Guldhedstornets Café rätt plats för dig.
Öppet: tor - sön 11 – 18

Bubblare: Hagabions nöt-och-fikonbröd! Serveras normalt med getost, men kanske man kanske kan få det som klassisk ostmacka om man frågar snällt? 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: BOV

Efter en vecka i pizzans hemstad, Neapel, har jag rätt höga krav på deg och tomatsås. Till min stora glädje lyckas BOV perfekt.

Krogrecension: Tvinky

Den nyöppnade vinbaren på Andra Lång kan utan tvekan sin dryck, faktum är att kaffemartinin vi avslutade middagen med var något av det godaste jag druckit.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!