Göteborgs bästa hamburgare

16:17 27 May 2015

Under en period kändes det som alla stans nya restauranger fokuserade på någon sorts biff i bröd. Sedan dess har hysterin lagt sig, och vi står lyckliga kvar med ett riktigt fint hamburgerutbud. Dags för utvärdering, här är ställena som serverar Göteborgs bästa burgare.

Umami Burger
Det göteborgska lunchutbudet har onekligen blivit bättre sen ett gäng foodtrucks började rulla på våra gator, och en av favoriterna heter Umami Burger. Att de dessutom har sin plats på foodcourten som öppnat mellan Åhléns och Mac Forum i Nordstan gör verkligen inte saken sämre.

The Barn
Det som började som en lada på Schlätta (läs: storytelling) har vuxit till sig ordentligt, och serverar numera riktigt bra burgare mitt i stan. I sommar flyttar de in på Storköket och håller alltså till på Stora Teaterns uteservering.

2112
Att delar av In Flames äger en krog som serverar bärs och hamburgare är eventuellt det göteborgskaste som någonsin hänt. Självklart finns alla biffar i The Number Of The Beast-form, 666 helt rimliga gram högrev.

Street Friends
Det var lite oklart vad som var Street Friends dragningskraft när de annonserade att de skulle öppna i Göteborg. Att sälja mat från en container känns inte så spännande liksom. Det för däremot kombinationen bra käk, alkoholtillstånd och en av stans trevligaste uteserveringar.

The Rover
Andra Långs ölkung låtit sin hamburgermeny växa, och definitivt inte oss emot. Utöver klassikerna hittar du bland annat confiterat anklår med thaibasilika och anisyoughurt och en vegburgare utan några "satans halvfabrikat".

Holy Cow
"Klart området runt korsvägen ska ha sitt eget hamburgerställe" tänkte kanske krögaren som öppnade Holy Cow, och hoppade på käktrenden för ett par år sedan. Plus för vad som kan vara stans allra godaste milkshakes.

Butchers Market
Avenyfamiljen har allt, och därmed förstås också ett ställe tillägnat kött eller icke-kött i bröd. Att de serverar bacon, black pepper and roasted garlic fries drar inte ner betyget, men varför, VARFÖR, tog de bort pimentos de padrón som sideorder. Oförståeligt. 

Burgersson
Stans första renodlade burgarställe har gjort Skanstorget till en lite roligare och godare plats. Är du köttätare kan du vara säker på att kossan du äter haft ett fint liv på Göteborgsnära gård.
 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!