Göteborg Film Festival styr upp en dystopisk invigning

17:37 19 Dec 2018

Göteborg Film Festivals invigningsfest går helt i linje med det stora temat apokalypsen och signeras ingen mindre än Johanna Beckman från Trädgården i Stockholm.

Den 25 januari inleds Göteborg Film Festival med en traditionsenlig invigningsfest. I år är den kreativt ansvariga för festen Johanna Beckman, som till vardags håller till i Stockholm på Trädgården som creative director. Efter att ha skickat oss ett pressmeddelande om den här storslagna, dystopiska festen frågade Johanna om hon kunde ringa upp och berätta mer då hon kände att hon hellre ville prata om konceptet än att vi skrev av ett prm.

Hej Johanna! Hur är läget med dig?
– Bra! Det känns lite sjukt när en har gått ut med en sådan här stor grej som en planerat i flera månader bara.

Hur kände du när du fick frågan om att styra upp en fest på temat apokalypsen?
– Det var lite för bra för att vara sant när de berättade att det var temat. Då var det ju ett måste att göra den sista festen innan jorden går under!

För att flika in lite från pressmeddelandet ändå: detta är alltså den sista festen innan jorden går under, och den kommer hållas på Valandhuset den 25 januari. Samma dag som årets upplaga av Göteborgs Film Festival invigs, som håller på fram tills den 4 februari. Festen beskrivs som fyra våningar med sex dansgolv och ett party i ett art performance. Med  tv-shop, sms-lån och aktieportföljer samt liveakter och matriarken Pacha och hennes följe som leder oss genom huset under kvällen. Det är mycket grejer som händer, helt enkelt.

Berätta mer om alla dessa galna saker ni kommer ha med!
– Vi shoppar oss fram till undergången, därav tv-shop till exempel. Matriarken Pacha kommer spelas av Angela från mitt kreativa team som kommer att vägleda publiken genom festen likt en halvgudinna. Vi kommer jobba mycket med olika delar av människans påverkan på jorden om man säger så, och vad gäller fest så tycker jag mig se i samhället att många flyr in i fest och alkohol istället för att hantera allt det vi står inför. Det kan hända att detta faktiskt blir den sista festen innan jorden går under, och då måste man ha ett ljus i tunneln - en fantastisk fest.

En fest som även är en resa mot vår undergång alltså. Köper en biljett till den här festen innan julafton är över får en dessutom ett festivalpass på köpet. Där kan en fortsätta vältra sig i temat apokalyps hela veckan ut, om jorden faktiskt inte går under den 25 såklart. För att förklara festen ytterligare kommer här även video, för den som ännu inte greppat det.

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!