Göteborg får ny Shorelinesten under Way Out West

15:30 9 Aug 2018

Och den nya stenen spelar Shoreline.

I början av sommaren traumatiserades Göteborgarna när den berömda Shorelinestenen flyttades till ett konstgalleri i Stockholm. Göteborgs-Postens kulturchef Björn Werner kunde knappt hitta orden när nyheten nådde honom.
– Gör den??? sa han när tidningen Arbetet frågade honom hur det känns att klenoden numera huserar i Stockholm.

Men nu får Göteborgarna en ny sten på samma ställe, det vill säga vid huvudingången till Way Out Wests festivalområde. Lilla Drevet-sponsorerna Akademikernas a-kassa kommer att ersätta den gamla stenen med en likadan, som dessutom spelar Shoreline.
– I låten Shoreline symboliseras livets ibland orättvisa karaktär, där en människa har tappat hoppet för en stund. Vi vill förmedla att med ett medlemskap i Akademikernas a-kassa både skapar trygghet för dig själv, men även hopp för andra – precis som Shoreline har gjort för tusentals indiepop-fans, säger Anna Wright, projektledare på Akademikernas a-kassa.

Den nya stenen är skapad av konstnären Zacharias Vindbacke på initiativ av contentbyrån Borg & Owilli. 
– På klubbscenen i Göteborg så har DJ:s hört bön och ofta spelat Shoreline när gästerna ropat efter låten. Däremot har ingen har lyssnat på stenen förrän nu, säger David Borg från Borg & Owilli.

Stenen är på plats i detta nu.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!