Gondolen får ett syskon

09:00 5 Dec 2023

Café Klotet flyttar in efter årsskiftet. 

Bara några månader har gått sedan Gondolen relanserades med buller och bång efter flera år i dvala. Nu står det klart att krogen inom kort även får ett syskon när den nya grannen Café Klotet flyttar in i lokalen intill i Katarinahuset. 

Café Klotet är en restaurang och bar som likt Gondolen drivs av Svenska Brasserier. Köksmästare på Café Klotet blir Louise Phalén som närmast kommer från Grus Grus medan Doris Charapkina, tidigare sommelier och restaurangchef på Schmaltz, tar rollen som chefssommelier och driftchef. 
– Det känns jättekul att vi snart öppnar ytterligare en restaurang på Södermalm. Louise och Doris är nyckelpersoner i vår nya satsning och deras kreativitet har resulterat i många spännande idéer som vi tar med oss in i konceptet. Vår vision är att skapa en restaurang präglad av såväl lekfullhet som trygghet, med en enklare meny, vilket skapar en intressant kontrast och kompletterar Gondolens klassiska elegans, säger Svenska Brasseriers Matilda Jackson i en kommentar. 

Namnet är hämtat från föregångaren Café Klotet som låg på Klotgränd nedanför Katarinahuset mellan 1877 och 1935. Interiören på nya Café Klotet är ritad av inredningsarkitekterna Ellen Nyqvist och Louise Tungården, som även har gjort inredningen på Riche Fenix. 

Café Klotet öppnar i början av 2024.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!