Kommentarer på: George Chamoun: “En rasist kommer aldrig vara en del av min HBTQ-familj”

Visa artikeln

13 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för Isabella
  Isabella

  <3

 2. Bild för Käring
  Käring

  Kudos

 3. Bild för L
  L

  <3! Men stor skugga på NG som ej bett om ursäkt

 4. Bild för Dave
  Dave

  Personer som skribenten av det här inlägget förstår nog inte att hen själv är en del utav problemet. Du fokuserar på mikro-problem och jag skulle sätta alla mina pengar på att du aldrig har varit i delar av världen där riktiga problem existerar, t.ex. där kvinnor blir stenade till döds för att dom sitter i en bild tillsammans med en man dom inte är gifta med.

  När du istället väljer att fokusera på att någon Bard är med i någon debattartikel trots att han äter middag med någon från något parti du inte gillar, ja då bidrar du till problemet då du lägger din tid och fokus på icke-existerande problem. Sluta med det, och hjälp till på riktigt, kvinnorna i Irak behöver din hjälp.

 5. Bild för Käring
  Käring

  Dave:ärligt talat en fullkomligt ointressant replik som saknar retorisk poäng. Läs gärna filosofer, antika såväl som nutida och kanhända fundera över valida yttranden. Ett tips i all vänlighet eftersom det är en konst som kräver övning att inte blanda äpplen och päron.

 6. Bild för Bra text
  Bra text

  Dave: Det såklart att detta inte går att jämföra med hur många kvinnor lever i Irak, men så ligger inte heller NG:s fokus på situationen för kvinnor i Mellanöstern. Din kommentar går ju att applicera på det mesta om man inte vill ha förändring. Dessutom är det fullt möjligt att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Bara för att jag sitter och diskuterar detta i en tidning som handlar om nöje betyder det inte att jag inte gör något åt situationen för kvinnor på andra håll i världen på min övriga tid. Precis som du, verkar det som. Du läser ju uppenbarligen NG, när du inte kämpar för kvinnors verklighet i Irak.

  Resten: Jag tycker att detta är intressant. Uttalar man sig starkt mot rasism i media bör man väga in det i samtliga val man gör i offentliga sammanhang. Kakan har bland annat kritiserat SVT för att inte vara tillräckligt medvetna, och nu sitter hon bredvid en människa som tycker att n-ordet är okej att slänga ur sig i tid och otid. Talang 2017 är inget skitprogram, utan tvärtom en jätteproduktion som visas på bästa sändningstid i en av landets största kanaler.

  Det är inte jättesvårt, ungefär som en antirasistisk organisation kollar man upp vilka personerna är innan man hoppar på ett erbjudande eller inleder ett samarbete med dem. Väljer man att inte göra det finns det andra fighter att ta för utsatta grupper i samhället. Kakan verkar fokusera på att Alexander är en hbtq-person, vilket såklart är viktigt, men då kanske hon också ska lägga sin energi på just sådana frågor och inte också föra en halvhjärtat kamp mot rasism i olika offentliga sammanhang.

  Vi är många som kämpar för att människor ska ha det bra och själv skulle jag aldrig få för mig att blanda in Bard i ett antirasistiskt forum. Kakan kommer visserligen inte från en organisation eller dylikt, men genom sina uttalanden har hon gjort sig något av ett namn i antirasistiska kretsar.

  Hon får gärna tycka illa om rasism, ta debatten och omfamna mångfald men ju starkare hon uttalar sig, ju mer engagemang bör hon uppvisa, det är iallafall min uppfattning.

  Man får lite vara beredd på att göra avkall på sitt kändisskap och hipster-faktor om man säger sig vara starkt emot något (nu talar jag inte bara om Kakan). Går man ut och kritiserar människor till höger och vänster för att inte vara tillräckligt medvetna, ja då det gäller det att man också visar på gott exempel själv. Det ska inte vara lätt att vara förespråkare för olika utsatta grupper. Att det talas om termer av "kamp" är liksom inget slump, vilket många verkar tro ibland. Det kostar att vara ideolog, det får man vara beredd på. Jag säger inte att man ska gå ut och slåss för sin sak, men det kräver ett sjuhelsikes engagemang att vara anti. Detta tycks ha glömts bort i dessa dagar av cred, lättillgängligt kändisskap och "fame".

 7. Bild för Nisse
  Nisse

  George: Du skriver intressant och bra om något jag inte kände till, men så är också min grundinställning att Alexander Bard är en ointressant tönt så jag håller mig inte direkt uppdaterad gällande honom.

  Men när du envisas med att slänga in engelska ord lite här och där tappar texten kraft och jag börjar istället undra om du precis läst 30 högskolepoäng Svengelska i tryckt media och därefter velat visa dig på styva linan.

  Käring: "valida"? George har åtminstone vett nog att bara skriva det engelska ordet rakt upp och ner och utgå ifrån att läsaren kommer googla de ord hen inte förstår, istället för att hitta på egna, som du gör.

 8. Bild för Efraim
  Efraim

  Applåd. Mysartikeln med Bard var ett riktigt lågvattenmärke för NG och Kakans trovärdighet.

 9. Bild för Nisse
  Nisse

  Minsann, Käring! Det var inte hittepå! *chockad*

  Fast å andra sidan klassar jag inte din användning av ordet som vare sig fackspråklig eller rättslig, så jag undrar fortfarande varför du inte skrev "giltiga". Känns alltför mycket som en anglicism i ett försök att låta viktig.

  Men kul att du blev glad över att kunna använda saol för att visa att jag hade fel.

 10. Bild för Käring
  Käring

  Heja Nisse! Nä. Inte anglicism. Däremot en term som används just inom filosofin. Nu vill jag inte komma på Kant med dig så vi avslutar här. Hare Goethe

 11. Bild för Alexander Bard
  Alexander Bard

  OK, det verkar vara dags att ta textförfattaren och sällskapet till ordbokens värld. För att någon ska vara rasist krävs att personen i fråga 1. anser att det är relevant att indela människor i olika raser och 2. anser att åtminstone någon av dessa raser på något bisarrt sätt är hierarkiskt högre stående än åtminstone någon annan av de andra raserna i det aktuella raspusslet. Eftersom Alexander Bard aldrig har påstått vare sig punkt 1 eller punkt 2 så är han INTE rasist till dess motsatsen har bevisats (att påstå att ordet "neger" kommer från spanskans "negro" som betyder både "svart" och "neger" på spanska gör inte någon till rasist, bara till en faktuellt korrekt debattör). Ni kan alltså kalla Bard vad helst ni vill, men ni har inget som helst stöd för att kalla honom rasist. Faktumet är att det är både lögn och förtal att göra så. Vidare har ordet "islamofobi" inte ett dugg med rasism att göra. Att vara rädd för en religion (i detta fall islam) är någonting helt annat än att vara rädd för en ras. Eftersom exempelvis de islamistiska regimerna i Iran och Saudiarabien regelbundet avrättar homosexuella (som textförfattaren) för att homosexualitet är belagt med dösstraff i dessa länder, så anser Bard att det finns fog att vara rädd för islamism i vissa former om man är homosexuell. Textförfattaren delar tydligen inte denna rädsla vilket måhända är kul för honom och en trygg position att ha hemma i skyddade Sverige. Det skulle däremot vara intressant att se varför textförfattaren i så fall inte reser till Iran eller Saudiarabien och kör en liten prideparad där på egen hand och ser hur det går. För om han inte gör det kanske han åtminstone ska ta det litet lugnt med att attackera Bards islamrädsla avseende HBTQ-människor? Den delas ju i högsta grad av vettskrämda och dödsdömda HBTQ-flyktingar som kommit från dessa länder till Sverige. Bard själv bor däremot i Istanbul på halvtid, utan att vara vare sig homofob, arabofob, turkofob, rädd för moderat islam, eller det minsta rasistisk. Så bidde det överhuvudtaget någonting kvar av den här Bardattackerande tiraden? Eller var den här texten bara ännu ett flagrant exempel på en ogenomtänkt självpromotande lögntext från en obildad emonarcissist? Det verkar ju faktiskt inte bättre än så. Kakan Hermansson har nog aldrig suttit tryggare, starkare eller mer stödd i någon tv-jury någonsin. Utan att för den skulle kräva medhåll om sina åsikter utifrån något slags medial och fysiologisk beröringsskräck. Det kallas att leva i ett demokratisk samhälle snarare än att ägna sig åt lögnaktig skolgårdsmobbning som i den aktuella debattartikeln. Over and out.

 12. Bild för Anders
  Anders

  Kakan måste vara Sveriges största sellout just nu när karriären är viktigare än att stå upp för sin sak...

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!