Foto: Izabella Englund.

Gather flyttar till Slakthusområdet

09:00 26 Feb 2019

Målet för innovationskonferensen Gather har alltid varit att ge besökarna förutsättningar för att kunna förnya projekt, idéer och processer. Det här året flyttar Gather till Slakthusområdet, en stadsdel där kultur, innovation, tech, design och kreativitet håller på att utvecklas.

Sedan starten har Gather haft ett nära samarbete med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg och de första två åren huserade de på Nobelberget. Då detta nu ska rivas kommer Gather detta år istället att hållas i Slakthusområdet.
– Gather är så mycket mer än bara en konferens med talare och diskussioner, labb och musik. Vår ambition är att utifrån Gathers plattform kunna generera förändring, utveckling och nya möjligheter. Gather ska vara en unik plats där besökaren kan övervinna sina rädslor och hitta nya perspektiv. Slakthusområdet och dess vision, är den perfekta ytan för att skapa detta. Där kan Gather bidra som en katalysator i utvecklingen av området, berättar grundaren Jakob Grandin.

Totalt 15 olika ämnen kommer att diskuteras under innovationskonferensen, som äger rum andra helgen i september. Bland dessa märks The Economy of Death (hur vi förhåller oss till att vi genom ny teknik kan leva för evigt), Love As A Service (hur dejtingappar förändrar vårt samhälle och vår syn på kärlek), The Age of Surveillance Economy (fördelar och risker med teknik för övervakning såsom face recognition och DNA-data) samt Cities As A Service (hur städer blir som varumärken för att attrahera rätt).

I år är det tredje gången som Gather arrangeras och runt 50 talare kommer närvara för att föreläsa inom bland annat ovanstående ämnen.
– Gathers fokus på tech, innovation och kultur stämmer väl överens med vår vision för Slakthusområdet, säger Jon Allesson, Atrium Ljungbergs affärsutvecklare för Stadsinnovation. Vi är därför glada över att Gather har valt att flytta med oss till Slakthusområdet och ser fram emot att se hur de kommer fylla de gamla industrihistoriska byggnaderna med inspirerande talare sessioner, klubbar och labb men framför allt med besökare som är grundstommen i Stockholms position som en av världens mest innovativa städer, fortsätter han.

Gather pågår mellan den 12 och 14 september 2019. För mer information och biljetter, tryck här!

 
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!