Gather Festival öppnar Stockholm igen

11:10 2 Jun 2021

I slutet av september hoppkickar Gather igång kulturstockholm med ett fullspäckat program. 

I höst är de multidisciplinära festivalen Gather tillbaka med en tvådagarsfestival i Slakthusområdet. På menyn står allt ifrån musikaliska uppträdanden till konst, klubbar och talks. Temat för årets upplaga av Gather är Dream Big och på programmet som nu presenteras står talare som modedesignern Stina Randestad och den amerikanska innovationsdesignern och dokumentärmakaren Casey Hudetz. Efter förra årets andrum bestämde sig Gather redan tidigt under våren för att satsa på att genomföra festivalen i såväl fysisk som digital form. 
– Som situationen är idag är det svårt att genomföra något fysiskt. Men vi måste våga hoppas och satsa på vår vision. Det är en del av resan att drömma stort säger Jakob Grandin, initiativtagare för Gather.

Bland musikakterna märks dels internationella stornamn som Jamie XX,  Shygirl och The Blaze, men också svenska artister som Daniela Rathana, Bella Boo och Michel Dida. Nytt för detta år är att ett urval av svenska och skandinaviska labels och arrangörer kommer att få fria händer att kurera nätterna i Slakthusområdets många små och stora utrymmen. Detta går under namnet Gather Showcase Nights och bland de som deltar finns namn som Ladieslovehiphop, Milkshake, Year 0001 och norska Nora Collective. 
– Vi är så sjukt nöjda över att få återinviga Stockholm på ett så värdigt sätt. Den här lineupen har allt från internationella storakter på musikscenerna till otroligt spännande tänkare som väcker hopp på talarscenerna. Årets Gather Festival blir den första stora händelsen efter pandemin där vi verkligen vill ge tillbaka till kultur- och nattlivet genom att skapa dagar och nätter som Stockholm sent ska glömma, säger Johanna Beckman som är ansvarig för Gather Festivals musikprogram.

Festivalen Gather startades 2017 med målet att samla flera discipliner som innovation, stadsutveckling, tech, musik och konst under ett och samma tak. Sedan dess har festivalen också genomfört föreläsningar, workshops och konserter inom en rad olika ämnen – vilket återspeglas på programmet även i år.
 – Behovet av dialog, upplevelser och frihet är enormt nu. Det har vi tagit fasta på genom att i sann Gather-anda boka vitt skilda talare som ska öppna och pusha våra tankar och sinnen. På årets talarlista står till exempel kläddesignern Stina Randestad, AI-designforskaren Caroline Sinders och parfymmakaren och kreatören Haisam Mohammed, säger Paulina Modlitba som är ansvarig för Gather Festivals talarprogram. 

Gather Festival planeras att genomföras som fysisk festival den 24-25 september i Slakthusområdet, utifrån de då rådande restriktionerna. Biljetter finns ute nu. 

Artister

JAMIE XX
The Blaze (DJ set)
Shygirl
Daniela Rathana
Sama’ Abdulhadi
Conducta

Michel Dida & Jaqe
Bella Boo
Robin Nazari
Prescott

Talare

Caroline Sinders (US)
Stina Randestad
Casey Hudetz (US)
DRIFTEN (Jenny Wilson + Christian Ekvall)
Neha Hirve
Haisam Mohammed
Max Karlsson

Showcase

Year 0001
Milkshake
Aplace Art Shop & Bar
Ladieslovehiphop
Nora Collective
Power Plant

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2021.

0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!